Smulig Limepaj

En ljuvligt god, sötsur paj med smulig Digestivebotten. Lyxigt & läckert!

limepaj4
limepaj2

SUPERLÄCKER, GOD LIMPAJ med smulig Digestivebotten. En underbar dessert som blivit en favorit! Den sura limen i kombination till den söta kondenserade mjölken och den smuliga bottnen är perfekt! Den är väldigt enkel att baka och uppskattas verkligen av alla som får smaka på den. En lyxig, lättgjord dessert!

Tips! Servera gärna pajen med en klick grädde eller vaniljglass.

Drömgoda Bountykärleksmums – klicka här för recept!
Fryst, ljuvligt god Daimcheesecake – klicka här för recept!
Magiskt god Kola- & och chokladpaj – klicka här för recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Sötsur, smulig Limepaj

Ca 12 bitar

Botten
250 g Digestivekex
150 g smör, smält
ev. en nypa salt

Fyllning
5 äggulor
1 burk kondenserad mjölk, sötad 397 g
1 msk finrivet limeskal 
1 dl pressad lime (juicen) (4–5 limefrukter) 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smula kexen i en skål. Blanda dem med det smälta smöret.

2. Tryck ut smulorna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Tryck upp dem en liten bit på kanterna.

3. Grädda bottnen längst ner i ugnen i ca 12 min.

4. Fyllning: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop äggulorna lätt i en skål med en vanlig handvisp. Finriv ca 1 msk limeskal. Pressa ur 1 dl limejuice från limefrukterna. Öppna burken med kondenserad mjölk.

5. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.

6. Bred ut fyllningen på smulbottnen.

7. Grädda pajen mitt  i ugnen i 11–12 min. Låt den svalna. Dekorera gärna med lime. Lite flingsalt på toppen är gott! Servera gärna pajen med vispad grädde eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smula kexen i en skål. Blanda dem med det smälta smöret.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smula kexen i en skål. Blanda dem med det smälta smöret.

2. Tryck ut smulorna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Tryck upp dem en liten bit på kanterna.
3. Grädda bottnen längst ner i ugnen i ca 12 min.

3. Grädda bottnen längst ner i ugnen i ca 12 min.

4. Fyllning: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop äggulorna lätt i en skål med en vanlig handvisp. Finriv ca 1 msk limeskal. Pressa ur 1 dl limejuice från limefrukterna. Öppna burken med kondenserad mjölk.

4. Fyllning: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop äggulorna lätt i en skål med en vanlig handvisp. Finriv ca 1 msk limeskal. Pressa ur 1 dl limejuice från limefrukterna. Öppna burken med kondenserad mjölk.

5. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.
6. Bred ut fyllningen på smulbottnen.

6. Bred ut fyllningen på smulbottnen.

7. Grädda pajen mitt i ugnen i 11–12 min. Låt den svalna. Dekorera gärna med lime. Lite flingsalt på toppen är gott! Servera gärna pajen med vispad grädde eller vaniljglass.

7. Grädda pajen mitt i ugnen i 11–12 min. Låt den svalna. Dekorera gärna med lime. Lite flingsalt på toppen är gott! Servera gärna pajen med vispad grädde eller vaniljglass.

limepaj1
limepaj3
limepaj5
limepaj6

LOADING..