Bloggar Lindas Bakskola Lindas pajrecept Lindas tårtor Okategoriserade

Daimcheesecake

DAGENSRECEPTdaimcheesecake4

 

 

Magnifikt god, fryst cheesecake som kan göras och frysas in ett par dagar innan den ska ätas. Knaprig Daim och en smulig Digestivebottnen gör cheesecaken oemotståndligt god! Den blir garanterat en succé som dessert eller i stället för en tårta på kalaset.

Obs! Receptet på fyllningen är nytt och mycket godare och krämigare än det förra!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Daimcheesecake

ca 12 bitar

Botten
250 g digestivekex
100 g smör, smält

Fyllning
2 pkt Daim dubbel (à 56 g/per förpackning)
5 dl vispgrädde
2 ägg, delas i vitor och gulor
1 dl strösocker
200 g färskost, t ex Philadelphia

Garnering
1 pkt Daim dubbel (à 56 g)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.

2. Hacka Daimen med en vass kniv.

3. Vispa grädden, inte för hårt. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Blanda äggula, färskost och strösocker och vispa det fluffig. Blanda ihop grädde, äggvita och äggulesmeten. Rör ner Daimen.

4. Bred ut fyllningen på smulbottnen. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering.

5. Garnera tårtan med grovhackade Daimbitar.

1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.
1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.
2. Hacka Daimen med en vass kniv.
2. Hacka Daimen med en vass kniv.
3. Vispa grädden, inte för hårt. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Blanda äggula, färskost och florsocker och vispa det fluffig. Blanda ihop grädde, äggvita och äggulesmeten. Rör ner Daimen.
3. Vispa grädden, inte för hårt. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Blanda äggula, färskost och strösocker och vispa det fluffig. Blanda ihop grädde, äggvita och äggulesmeten. Rör ner Daimen.
4. Bred ut fyllningen på smulbottnen. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering.
4. Bred ut fyllningen på smulbottnen. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering.
5. Garnera tårtan med grovhackade Daimbitar.
5. Garnera tårtan med grovhackade Daimbitar.

daimcheesecake4 daimcheesecake2

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Minilimpor

Servera en egen limpa till alla gäster! Saftiga, goda och trevliga att göra!

0

Saftig äppelkaka

Lättgjord och gudomligt god, lite segmjuk äppelkaka.

0

Nutellabullar

Saftiga bullar med en krämig och ljuvligt god Nutellafyllning!

0

Klassisk chokladfudgetårta

En riktig klassiker med en lite kladdig chokladbottnen och en härligt krämig chokladfudge på toppen. En kaka man alltid kan bjuda på utan att misslyckas!

0

Pizzalimpa med ost & skinka

Supersaftig och god limpa med pizzafyllning. Perfekt till utflykten!

0

Philadelphiabullar med kanel

Underbara bullar som räcker till många och är busenkla att göra.

0

Pannacottapaj med vit choklad & hallonsås

Ljuvlig pannacottapaj med vit choklad på en smarrig, smulig botten.

0

Vit chokladmoussetårta med jordgubbar

Lätt kladdig chokladbotten, jordgubbar och vit chokladmousse. Allt som behövs för en perfekt tårta!

0

Amerikansk cookie med choklad & kola

Segmjuk cookie i jätteformat, fylld med hackad choklad och Dumlekola – supersmarrig!

0

Spröda hallongrottor

Spröda och ljuvligt goda syltkakor som är roliga att göra.

0

Vit chokladkladdkaka med hallongrädde

Urläcker, god vit chokladkladdkaka med fräsch och fluffig hallongrädde.

0

Enkel focaccia

Lättbakat & saftigt buffébröd som bara behöver jäsa en gång.

0