Semmelmuffins

Magisk goda semmelmuffins som är en värdig ersättare till de klassiska semlorna. Och de går mycket snabbare att baka!

semmelmuffins8
 
semmelmuffins10

Magisk goda semmelmuffins. De är oerhört saftiga och luftiga och går fort att baka! De är riktigt, riktigt goda och en värdig ersättare till de klassiska semlorna! De har kommer jag baka många gånger för de gjorde succé här hemma!

Drömgod semmelkladdkaka – klicka på bilden för recept!

Drömgod semmelkladdkaka – klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här).

Semmelmuffins

Ca 15 st

2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
1 krm mortlad kardemumma

Fyllning
ca 75 g mandelmassa
mjölk
3 dl vispgrädde

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl, mjölk och kardemumma. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.

2. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).

3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem kallna.

4. Mosa ihop mandelmassa och lite mjölk till en kladdig massa.

5. Skär av topparna på muffinsarna till lock. Gröp ur lite innanmäte i underdelen.

6. Lägg en klick mandelmassa i varje grop.

7. Vispa grädden fluffig. Spritsa den på muffinsarna.

8. Sätt på locken och pudra över florsocker.

1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.

2. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).

2. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).

3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.

3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.

4. Mosa ihop mandelmassa och lite mjölk till en kladdig massa.

4. Mosa ihop mandelmassa och lite mjölk till en kladdig massa.

5. Skär av topparna på muffinsarna till lock. Gröp ur lite innanmäte i underdelen.

5. Skär av topparna på muffinsarna till lock. Gröp ur lite innanmäte i underdelen.

6. Lägg en klick mandelmassa i varje grop.

6. Lägg en klick mandelmassa i varje grop.

7. Vispa grädden fluffig. Spritsa den på muffinsarna.

7. Vispa grädden fluffig. Spritsa den på muffinsarna.

8. Sätt på locken och pudra över florsocker.

8. Sätt på locken och pudra över florsocker.

LOADING..