Bloggar Lindas Bakskola Lindas småkakor Okategoriserade

Smuldegskakor

smuldegskakor10 smuldegskakor5

Gör småkakor av samma deg som en smulpaj – de är ljuvligt goda! Idén till de här kakorna har jag fått genom att jag älskar smuldegen på äppel-, och rabarberpaj. Jag tänkte att småkakor gjorda på exakt samma deg måste bli en succé – och jag hade rätt. De är så ljuvligt goda och lätta att göra.

Försök hålla degen lite smulig när du formar kakorna så de inte blir för kompakta. Man vill att de fortfarande ska vara lite smuliga, men de ska ändå hålla ihop under gräddningen. Jag är super-supernöjd med dem och mina barn älskade dem. De tog slut direkt. Men fördelen med dessa är att man har nästan alltid ingredienserna hemma och de går fort att göra nya.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Knapriga, fantastiskt goda M & M-snittar – klicka här för recept!
Knapriga, fantastiskt goda M & M-snittar – klicka här för recept!

Smaksättningstips!
Tillsätt någon av ingredienserna i degen:
• 1 tsk kanel
• 2 msk hackad sötmandel eller nötter
• ½ dl kokos

Smuldegskakor

Ca 24 st

150 g smör, kylskåpskallt
1 ½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ tsk flingsalt (eller ½ krm vanligt salt)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.

2. Klicka ut runda kakor, ca 1 msk deg till varje. Kläm till dem försiktigt till små bollar och platta till dem lätt, men inte för mycket så degen blir för kompakt.

3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 16–18 min. Låt dem kallna och stelna helt på plåten.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.
2. Klicka ut runda kakor, ca 1 msk deg till varje. Kläm till dem försiktigt till små bollar och platta till dem lätt, men inte för mycket så degen blir för kompakt.
2. Klicka ut runda kakor, ca 1 msk deg till varje. Kläm till dem försiktigt till små bollar och platta till dem lätt, men inte för mycket så degen blir för kompakt.
3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 16–18 min. Låt dem kallna och stelna helt på plåten.
3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 16–18 min. Låt dem kallna och stelna helt på plåten.

smuldegskakor4 smuldegskakor9 smuldegskakor6 smuldegskakor8 smuldegskakor7

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hastkaka

Som hastbullar fast i kakform. Supersaftig med kanel & socker!

0

3 ljuvligt goda kräftbröd

Nybakat bröd till kräftorna är det godaste som finns! Här får du 3 supergoda, lättgjorda recept!

0

Mjölfria brownies

Ljuvliga brownies utan mjöl, smör och socker.

0

Ost & skinkpaj

Ett oerhört frasigt & gott pajskal med en härlig ost- & skinkfyllning!

0

Kolatårta

Drömgod kladdig chokladkaka med urläcker chokladkolakräm på toppen.

0

Klassiska pizzabullar

Smarriga pizzabullar som är perfekta att ta med sig på utflykten eller frysa in till barnens mellis.

0

Västerbottenspaj

Ett väl beprövat, lika gott recept som stjärnkockarnas – ett av de bästa i sin genre!

0

Schweizernöttryffeltårta

Superläcker chokladtårta med ett lager krämig tryffel och hackad schweizernötchoklad på toppen. Mums!

0

Sesamlimpa

Saftig, mjuk härliga limpa som är lätt att baka!

0

Mockarutor

Ett av de populäraste och godaste kakorna som finns!

0

Mördeg / Mördegskakor

Grundrecept som kan bakas ut på många olika sätt. T ex syltkakor, gaffelkakor m m.

0

Syltkakor

Spröda mördegskakor fyllda med sylt.

0