En mycket lättgjord, makalöst god och läcker glasstårta med Ballerina chokladboll som jag blandat med en krämig, svalkande glass. En underbar Ballerina chokladboll Ice Cream Cake som passar som dessert efter en god middag, som födelsedagstårta till sommarfikat eller njut av den framför tv:n en skön fredagskväll. En riktigt lyxig, fryst tårta för alla tillfällen som både barn och vuxna kommer älska! Totalt behövs 3 paket Ballerina chokladboll.

Tips! Baka en makalöst god smulig ananaspaj – klicka här för recept!

Ballerina chokladboll Ice Cream Cake

Ca 12 bitar

Botten
1 ½ paket Ballerina chokladboll
75 g smält smör

Glassfyllning (färdigköpt vaniljglass går också bra):
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
2 msk kakao
½ paket Ballerina chokladboll

Garnering
2 dl vispgrädde
1 paket Ballerina chokladboll

GÖR SÅ HÄR

1. Botten: Krossa Ballerina chokladboll-kakorna till smulor och blanda dem med det smälta smöret.

2. Klä botten och kanterna på en springform, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper.

3. Tryck ut kakorna i botten på springformen.

4. Glassfyllning: Vispa grädden fluffig. Blanda den med den kondenserade mjölken.

5. Dela upp glassfyllningen i två bunkar (lika mycket i varje).

6. Blanda ner 2 msk kakao i ena fyllningen.

7. Hacka ½ paket Ballerina chokladboll-kakor i småbitar. Rör ner dem i bunken med vit glass-smet.

8. Bred ut den bruna glass-smeten ovanpå kakbottnen.

9. Bred försiktigt ut den vita glass-smeten med kakbitar i ovanpå den bruna.

10. Dekorera ytan med Ballerina chokladboll-kakor i ett snyggt mönster.

11. Frys in tårtan i ca 6 timmar eller tills den är helt genomfryst.

12. Ta fram tårtan ca 10 min före servering. Spritsa gärna några toppar av vispgrädde på tårtan. Servera!

LOADING..