Rulltårtor är festliga och passar både till vardags och högtider. Gör en variant med choklad rakt igenom eller en ljus, men byt då ut alla kakao i receptet mot ½ dl vetemjöl till (det blir totalt 2 dl vetemjöl).

Tips! Baka en drömrulltårta fylld med krämig vaniljsmörkräm – klicka här för recept!

Chokladrulltårta

12–15 bitar

3 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Garnering
¾–1 dl strösocker

Fyllning
1–2 dl valfri sylt

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt. 
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det och mjölken i äggsmeten. 
  3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. 
  4. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 min. Lägg under tiden ett bakplåtspapper på bakbordet och strö över ett jämnt lager med strösocker. 
  5. Stjälp upp bottnen på det sockrade bakplåtspappret. Dra av papperet.
  6. Fyllning: Bred ut ett tunt lager sylt på hela bottnen.
  7. Rulla ihop rullen från långsidan. Skär rullen i bitar, ca 2 cm tjocka.

LOADING..