Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd

Vitlöksbröd

Tips! Tillaga en underbar fisksoppa till vitlöksbrödet – klicka här för recept!

Ljuvligt goda, härliga vitlöksbröd som är perfekt att bjuda på till en god middag eller på en buffé eller ta med dem på en picknick. Riktigt, riktigt goda är de i alla fall, oavsett när man äter dem. Värm dem gärna lite före servering om du tar fram dem ur frysen.

Jag har bakat mina bröd i porslinsformar, men det går lika bra med vanliga pappersformar (bullformar/muffinsformar).

Vitlöksbröd

30 små bröd 

25 g jäst

4 dl vatten
, fingervarmt
2 msk rapsolja
1 ½ tsk salt

9–10 dl vetemjöl

Garnering
½ dl smält smör
ca 2 vitlöksklyftor
flingsalt
färsk persilja, hackad

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i någon minut. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Dela degen i ca 30 bitar. Forma runda bullar och skär ett kryss i dem. Lägg dem i muffinsformar av porslin (behöver smörjas) eller papper (behöver inte smörjas). Ställ formarna på en ugnsplåt. Det går också bra att lägga bullarna direkt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Blanda smält smör och pressad vitlök i en skål. Pensla bröden med blandningen. Strö över flingsalt och hackad persilja.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Håll koll på dem mot slutet av gräddningen för det går snabbt på slutet i den höga ugnsvärmen. Låt bröden svalna på ett galler.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
Anna
3 år sedan

Både jag och sonen älskar dessa bröd. Bästa ever.
Har säkert bakat dem 100 gånger.
Tack för recept!

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Rabarberkladdkaka

  Underbart god rabarberkladdkaka! Den syrliga rabarbern i kombination med den söta kladdkakan är magiskt god, en riktigt härlig kladdkaka som ni med stolthet kan bjuda på! RABARBERKLADDKAKA Ca 12 bitar 150 g smör 2 ½ dl strösocker 2 tsk vaniljsocker ½ krm salt 3 ägg 2 dl vetemjöl  Garnering 1 stjälk rabarber 2 msk strösocker ev. …

2

Saftig rabarberkaka

  Saftig, mjuk och underbart god rabarberkaka som är enkel att slänga ihop till fikat. Tips! Baka en ljuvligt god rabarberkladdkaka – klicka här för recept! Saftig rabarberkaka Ca 10 bitar 2 ägg
 2 dl strösocker
 2 tsk bakpulver 2 dl filmjölk (eller 1 ½ dl mjölk) 50 g smör, rumsvarmt 3 ½ dl vetemjöl  Fyllning 2 …

0

Mangoglass

  Ljuvigt god, krämig och mycket lättgjord glass som är perfekt att bjuda på efter en god middag. Den här glassen blir verkligen god, otroligt god!!! Krämig mangoglass ca 1,1 liter 5 dl vispgrädde 1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g) 300 g fryst eller färsk mango GÖR SÅ HÄR 1. Vispa grädden fluffig i …

1

Rabarberkaka

  En underbart god rabarberkaka som är lite seg i kanterna med ett saftigt innanmäte. Ät den som den är eller ihop med en härlig god hemgjord vaniljvisp – klicka här för recept. Rabarberkaka Ca 12 bitar 2 ägg 2 ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 ½ tsk bakpulver 2 ½ dl vetemjöl 75 g smör, …

0

Arraksbollar

  Arraksbollar är en mycket populär konditoribit som är makalöst god! Baka den själv och njut av denna ljuvliga boll! Smaka av degen och tillsätt lagom mängd arraksarom. Tips! Baka hemgjorda Delicatobollar – klicka här för recept! De är makalöst goda och läckra! Arraksbollar Ca 15 st 150 g smör 2 dl florsocker 2 tsk …

0

Rostade morötter

  Rostade morötter är makalöst gott och ett perfekt tillbehör till allt som är grillat eller egentligen till vilken mat som helst. Jag brukar krydda mina morötter med rosmarin, men det kan man utesluta eller byta ut till någon annan örtkrydda, t ex basilika eller timjan. Rostade morötter 5–10 morötter (valfri mängd) 2 klyftor vitlök …

0

Pasta och köttfärsgratäng

  Pasta- & köttfärsgratäng – en riktigt god, lättgjord vardagsrätt som hela familjen älskar! Perfekt att slänga ihop om man har överbliven köttfärssås som man vill göra en ny rätt av. Tips! Gör en supergod köttfärssås – klicka här för recept! Pasta- & köttfärsgratäng ca 1 ½  liter kokt pasta 5–7 dl färdiglagad köttfärssås 2 dl majs …

0

Rabarberpaj

Rabarberpaj är bland det godaste som finns – och här får ni ett väl beprövat, klassiskt favoritrecept som alltid lyckas! Tips! Rabarberpaj Fyllning 3–4 rabarberstänger beroende på storlek 3–4 msk strösocker 1 msk potatismjöl Smuldeg 150 g smör, rumsvarmt 2 ½ dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 dl strösocker ½ tsk flingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt …

0

Grillad sparris

  SPARRIS Grillad (eller stekt) sparris är ljuvligt gott och mycket enkelt att tillaga. Ät den som tillbehör till grillad mat, som förrätt innan maten eller som tilltugg till ett glas bubbel eller en drink innan middagen. Grillad sparris färsk grön sparris olja salt ev. en klyfta vitlök GÖR SÅ HÄR 1. Värm upp en …

0

Slime – bästa receptet

  Bästa Slimereceptet! Min dotter Frida har provat massor av slimerecept. Det här är det bästa och enklaste receptet som ger en otroligt härlig slime. Receptet innehåller raklödder, lim och linsvätska. Linsvätskan tillsätter man sist och det är den som gör att slimen får den typiska slimekonsistensen. Slime – bästa receptet ca 1 dl raklödder  …

0

Slime

  Bästa receptet på Slime! Min dotter Frida har testat sig fram och gjort massor av olika sorters slimerecept. Och det här är det absolut bästa och enklaste receptet som ger en otroligt härlig, häftig slime. Receptet innebär att man blandar lika mängder raklödder och lim. Linsvätskan tillsätter man sist och det är den som …

1

Hamburgare

  Sommarens godaste mat – hemgjord hamburgare! Tips! Baka supersaftiga, goda hamburgerbröd till burgaren – klicka här för recept! Godaste tillbehören: Hemgjord guacamole – klicka här för recept! Klyftpotatis med flingsalt – klicka här för recept! Majsröra – klicka här för recept! Ajvar relish – klicka här för recept! Tzatziki – klicka här för recept! …

0
1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x