Grahamsfrallor

Fluffiga, supergoda, härliga grahamsfrallor. De går bra att frysa in och passar perfekt till frukost, mellis eller när man är sugen på en god smörgås. Grahamsmjölet kan bytas ut mot rågmjöl.

Tips! Baka kalljästa grahamsfrallor – klicka här för recept!

Tips! Baka godaste, härligaste filmjölkslimpan som inte behöver jäsa – klicka här för recept!

Grahamsfrallor

Ca 30 st

50 g jäst
10 vatten, fingervarmt
1 msk salt
½ dl rapsolja
4 dl grahamsmjöl
19–20 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och sist vetemjölet, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 1 tim.

2. Forma ca 30 frallor av degen och lägg dem på en plåta. Strö över lite vetemjöl och nagga bröden med en gaffel. Bröden kan variera i storlek, de kan vara runda eller avlånga.

3. Låt bröden jäsa under bakduk och låt dem jäsa i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem jäsa under bakduk.

Tips! Baka kalljästa grahamsfrallor – klicka här för recept!

Tips! Baka godaste, härligaste filmjölkslimpan som inte behöver jäsa – klicka här för recept!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..