Blåbärspaj i muffinsform

Superläckra blåbärspajer i portionsformar! Det är både trevligt och gott att bjuda varje gäst på en egen liten paj. Och om man tycker de är för små, så kan man ta två :-).

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Blåbärspaj i muffinsform

Ca 12 st

Smuldeg
75 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
¾ dl strösocker
1 nypa flingsalt

Fyllning
2 tsk potatismjöl
2 msk strösocker
300 g blåbär, färska eller frysta

GÖR SÅ HÄR

1. Smuldeg: Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smulig deg.

2. Fyllning: Blanda blåbären med potatismjöl och strösocker. Fördela dem i ca 12 muffinsformar utställda på en ugnsplåt.

3. Smula degen över blåbären i muffinsformarna.

4. Grädda pajerna mitt i ugnen i 13–15 min. Servera gärna med vaniljsås eller en klick glass.

LOADING..