Saffrankärleksmums

Ljuvliga saffransrutor med sötsur citronglasyr!

saffrankärleksmums9

LJUVLIG GOD SAFFRANSKAKA Den här kakan är oerhört saftig & god. Den sötsura citronglasyren är en fantastisk kombination till saffranskryddan, men man kan göra glasyren utan citron och blanda med vatten istället.

saffransflorsockerbullar
saffranssockerkaka

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Saffrankärleksmums

Ca 20 bitar

3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 påse saffran, 0,5 g
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 dl mjölk 

Glasyr
50 g smör, smält
1 msk vaniljsocker
4 ½ dl florsocker
2–3 msk pressad citron (eller vatten om man inte vill ha citronsmak)

Garnering
kokosflingor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

6. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.

2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Låt den kallna i formen.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

6. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

6. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

saffrankärleksmums12

LOADING..