Äppelkladdkaka

En fantastiskt god kladdkaka med rivna äpplen i smeten som gör den oerhört saftig och god.


Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 157

äppelkladdkaka3
äppelkladdkaka2
äppelkladdkaka8

En fantastisk, drömgod kladdkaka med rivna äpplen i smeten!

De rivna äpplena i smeten gör kakan extra saftig och god. Både mina barn och väninnor som jag bjöd på kakan var helt lyriska. Alla älskade den och kakan tog slut direkt. Inte en smula blev över. En perfekt kaka som man nästan alltid har ingredienser hemma till och den går snabbt att göra. Den är lika god dagen efter och går bra att frysa in. Den här kakan kommer bakas många gånger i mitt kök, det kan jag lova. Servera den gärna med en klick vispgrädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Baka en amerikansk jättecookie med Diam och hackad choklad i – underbart gott! Klicka här för recept!

Här finns fler läckra, goda recept på äpplen!

Här hittar du alla recept i Linda bakskola!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Äppelkladdkaka

Ca 12 bitar

175 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ¾ dl vetemjöl
2 äpplen
kanel eller kardemumma

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.

2. Skala och riv äpplena.

3. Rör ner de rivna äpplena i smeten.

4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel eller kardemumma.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.

2. Skala och riv äpplena.

2. Skala och riv äpplena.

3. Rör ner de rivna äpplena i smeten.

3. Rör ner de rivna äpplena i smeten.

4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel eller kardemumma.

4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel eller kardemumma.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.

äppelkladdkaka4

äppelkladdkaka9
äppelkladdkaka7

LOADING..