Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Lindas rabarber Okategoriserade

Rabarberkaka med kardemumma

rabarberkaka9 rabarberkaka11

En mjuk, saftig rabarberkakan med lite sega kanter – den är gudomligt god och bakas flera gånger varje rabarbersäsong. Frys gärna in rabarber så kan kakan avnjutas även under vintern. Kakan är god att äta som den är, men är underbart god att äta med vaniljsås eller glass. Här hittar du fler läckra, goda rabarberrecept – klicka här!

Tips!
Byt ut kardemumman mot kanel – ljuvligt gott!

knäckigrabarberpaj4
Läcker, knäckig rabarberpaj – klicka här för recept
Ljuvlig rabarberkladdkaka – klicka här för recept!
Ljuvlig rabarberkladdkaka – klicka här för recept!

 Här finns fler läckra recept med rabarber – klicka här!

Rabarberkakan med kardemumma

Ca 12 bitar

ca 200 g rabarber (ca 1 ½ stjälk) + lite strösocker att pudra över
2 ägg

2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
75 g smör, smält 

Garnering
1 tsk mortlade kardemummakärnor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala rabarbern och skär den i bitar, ca 1 cm.

2. Pudra lite strösocker över rabarbern.

3. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner de torra ingredienserna ihop med smöret i äggsmeten. Blanda ihop allt till en slät smet.

4. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.

5. Strö rabarbern och kardemumman på smeten.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Den ska vara lite lätt kladdig och seg. Ät den som den är eller servera med vaniljsås eller glass.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala rabarbern och skär den i bitar, ca 1 cm.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala rabarbern och skär den i bitar, ca 1 cm.
2. Pudra lite strösocker över rabarbern.
2. Pudra lite strösocker över rabarbern.
3. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner de torra ingredienserna ihop med smöret i äggsmeten. Blanda ihop allt till en slät smet.
3. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner de torra ingredienserna ihop med smöret i äggsmeten. Blanda ihop allt till en slät smet.
4. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
4. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
5. Strö rabarbern och kardemumman på smeten.
5. Strö rabarbern och kardemumman på smeten.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Den ska vara lite lätt kladdig och seg. Ät den som den är eller servera med vaniljsås eller glass.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Den ska vara lite lätt kladdig och seg. Ät den som den är eller servera med vaniljsås eller glass.

rabarberkaka10 rabarberkaka7 rabarberkaka8 rabarberkaka12

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Knäckig rabarbersmulpaj

Lättbakad, lyxig paj som är ljuvligt knäckig på ytan.

0

Rabarber- och jordgubbssmulpaj

Smulpaj med rabarber och jordgubbar är en ljuvlig kombination! Den syrliga, lite sura rabarbern passar perfekt med jordgubbarna.

0

Jordgubbsglass på pinne

Nyttig, frisk & fräsch jordgubbsglass som bara tar 5 min att göra!

0

Rabarbersmulpaj

Ett väl beprövat smulpajsrecept som är helt perfekt i kombination med den syrliga rabarbern.

0

Rabarberkladdkaka

Den sura rabarbern i kombination med den söta, kladdiga kakan är underbar! En gudomligt god kaka!

0

Pavlova med hallongrädde

Frasig, hög marängbotten toppad med fluffig hallongrädde. Ljuvligt god tårta! Fler tips på garnering i receptet!

0

Blåbärspavlova

Frasig, hög marängbotten toppad med vispgrädde (eller vit chokladmousse) och blåbär. Underbar tårta! Fler tips på garnering i receptet!

0