TEKAKOR – FAVORITBRÖD Jag brukar fylla frysen med dessa supersaftiga, fluffiga tekakor. De är perfekta att ta fram och tina i mikron, då smakar de som nybakade igen. Jag älskar dem och de har alltid en rykande åtgång. Mina barn blir överlyckliga när jag överraskar dem med nybakade tekakor! :-)[/caption]
50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 2 tsk salt ½ dl ljus sirap 150 g smör, rumsvarmt 16–18 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen ordentligt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Kavla ut degen ca 1 ½ cm tjock.
3. Stansa ut runda brödkakor i degen, 10–12 cm i diameter med en kakform, ett stort glas eller rund skål.
4. Lägg degkakorna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Strö lite mjöl över degkakorna. Nagga dem med en gaffel eller kör en naggare över dem. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen ordentligt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.2. Kavla ut degen ca 1 ½ cm tjock.3. Stansa ut runda brödkakor i degen, 10–12 cm i diameter med en kakform, ett stort glas eller rund skål.4. Lägg degkakorna på en plåt med bakplåtspapper.5. Strö lite mjöl över degkakorna. Nagga dem med en gaffel eller kör en naggare över dem. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Saffransfrallor. Superenkla och supergoda frallor med saffran i degen! Jag älskar dessa bröd och blev glad när mina barn även blev positivt överraskade och gav dem högsta betyg! Ett perfekt bröd att snabbt slänga ihop till frukost under julmånaderna. Tips! Baka en fantastiskt god fryst saffranscheesecake med pepparkaksbotten – klicka här för recept! Tips! …
Snabbaste brödet som finns och man kan inte tro att det är bakat i mikron. Blixtsnabbt bröd som är klart på bara några minuter. Supergott bröd! Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här! Microbröd på 1 minut 1 st bröd 1 dl vetemjöl1/2 tsk bakpulver2 krm salt2 tsk rapsolja1/2 dl vatten GÖR SÅ …
Supergoda, saftiga, lättbakade havrefrallor! Nu ska jag dela med mig av en hemlighet… Jag ska berätta för er om den bästa ingrediensen som gör bröden luftiga, saftig och fiberrikare. Och det är FiberHUSK®. Reklam för att baka med FiberHUSK® FiberHUSK® är glutenfritt och gör degen mer lättarbetad, luftig och elastisk. FiberHUSK® innehåller fibrer och smakar …