Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Fiberrika frukostbullar

grovafrallor2 grovafrallor4

Fibrer i brödet är både nyttigt och gott! De här frallorna är oerhört saftiga, mjuka och goda!

Tips! Mjölken kan bytas ut mot vatten, men då blir innanmätet i brödet lite segare och inte lika mjukt. Men det är också gott! Det fina rågmjölet kan bytas ut mot grovt rågmjöl.

Tips kalljäsning! Kalljäs degen övertäckt i en bunke över natten. Ta fram den på morgonen och baka ut bullar och låt dem jäsa på plåten i ca 30 min. Servera nygräddat till frukost!

Baka blixtsnabba kvartsfrallor som inte behöver jäsa! Klicka här för recept!
Baka blixtsnabba kvartsfrallor som inte behöver jäsa! Klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Fiberrika frukostbullar

24–28 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
½ dl rapsolja
2 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
3 dl fint rågmjöl
9–10 dl vetemjöl

Garnering
grahamsmjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, grahamsmjöl, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under en bakduk i ca 50 min.

2. Knåda ihop degen och dela den i 4 bitar. Dela varje fjärdedel i 6–7 lika stora bitar. Totalt blir det 24–28 bitar.

3. Rulla bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla bollarna med vatten och strö över lite grahamsmjöl.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–12 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

1. På kvällen: Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, grahamsmjöl, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa övertäckt i kylen över natten.
1. På kvällen: Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, grahamsmjöl, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
2. På morgonen: Knåda ihop degen och dela den i 4 bitar. Dela varje fjärdedel i 6–7 lika stora bitar. Totalt blir det 24–28 bitar.
2. På morgonen: Knåda ihop degen och dela den i 4 bitar. Dela varje fjärdedel i 6–7 lika stora bitar. Totalt blir det 24–28 bitar.
3. Rulla bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Rulla bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla bollarna med vatten och strö över lite grahamsmjöl.
4. Pensla bollarna med vatten och strö över lite grahamsmjöl.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–12 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–12 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

grovafrallor3 grovafrallor1 utvald

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Grahamstekakor

Populära, supergoda tekakor med fiberrikt grahamsmjöl i degen!

0

Nyttig hallonsmoothie

Superläcker, god smoothie som mättar bra. Helt utan tillsatt socker!

0

Lindas hälsomüsli

Nyttig, supergod müsliblandning helt utan tillsatt socker. Rostningen gör den lätt knaprig och godare i smaken!

0

Så gör du rostad müsli

Sockerfri, mättande och supergod müsliblandning som du enkelt gör själv.

0

Kalljästa grova frukostfrallor

Gör degen på kvällen och servera nygräddade, nyttiga frallor till frukost!

0

Jäsfria frukostbullar

Totalt tar det bara ca 20 minuter att baka dessa supergoda bakpulverfrallor.

0

Fluffiga semlor

Underbart goda, saftiga och luftiga semmelbullar! Ljuvlig semla fylld med härlig mandelmassa och vispgrädde.

0

Hallonsemlor

Vispgrädde och hallon är en perfekt kombination!

0

Nyttig müsli med russin, mandlar & nötter

Nötter, mandel & russin ger ett härligt tuggmotstånd och bra mättnadskänsla.

0

Snabba ostfrallor

Snabbgjorda, härliga frallor med ost i degen och på toppen! Klara på 15–20 min!

0

Chokladdoppad After Eight-tryffel

Lyxiga, förstklassiga minttryfflar doppade i härlig choklad!

0

Chokladtryffel med kokos

Läckra chokladtryfflar rullade i kokosflingor – magiskt goda och fullkomligt smälter i munnen!

0