Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Kvartsfrallor

frukostfrallor3 frukostfrallor5 frukostfrallor2

De här frallorna är ljuvligt goda och går blixtsnabbt att göra. Totalt tar de ca 15 minuter att göra, därav namnet kvartsfrallor 🙂 Perfekt att snabbt slänga ihop dem på en lördags- och söndagsmorgon när man vill ha nybakat bröd. Men de funkar också bra till mellis eller på utflykten. Bröden går bra att frysa in, men frys då in dem direkt när de är nybakade (när de kallnat).

Baka supergoda 3-minuters tunnbröd i stekpanna – klicka här för recept!
Baka supergoda 3-minuters tunnbröd i stekpanna – klicka här för recept!
Baka härliga scones – klicka här för recept!
Baka härliga scones – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Kvartsfrallor

12 st 

1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i ca 12 bitar.

3. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Dela degen i ca 12 bitar.
2. Dela degen i ca 12 bitar.
3. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
3. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.

steg6 steg7 frukostfrallor1 frukostfrallor4 frukostfrallor6 utvald

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Vit chokladpannacotta med hallon

Avsluta middagen med en ljuvligt god pannacotta smaksatt med vit choklad & hallon! Gudomligt gott!

0

Vit chokladpannacotta med After Eight

Härlig, len, krämig chokladpannacotta med vit choklad toppad med lyxiga After Eightbitar! Lyxigt & gott!

0

Saffranssemlor

Magiskt goda saffranssemlor med mandelmassa och fluffig vispgrädde – underbart!

0

Vit chokladpannacotta med pepparkaka

Lyxig, len och krämig pannacotta smaksatt med härlig vit choklad. En perfekt dessert!

0

Saffranmazarinkaka

Lyxig, läcker saffranmazarinkaka som garanterat har en rykande åtgång. En perfekt dessert i juletider!

0

Sötsalt chokladkolapaj

Ljuvlig chokladpaj med en superhärlig kolakräm, täckt med krämig chokladganache! Vilken dröm!!!

0

Rostad mandelbräck

Det allra enklaste godiset man kan tänka sig. Men också ett av det godaste! Enkelt är bäst!

0

Lättgjord fudge med florsocker

Drömgod fudge som är oerhört enkel att göra själv!

0

Cashewbräck

Lättgjort, enkelt godis som är ljuvligt gott! De salta nötterna i kombination med chokladen är fantastisk!

0

Schweizernötsbräck

Gudomligt gott och lättgjort godis med en fantastisk smak av schweizernötschoklad!

0

Nyttig jordgubbsglass utan socker

Frisk, fräsch och ljuvligt god bärglass som är supernyttig!

0