Skärmavbild 2019-04-02 kl. 08.18.01

Grötfrallor är otroligt saftiga och goda. Gröten gör dem extra hållbara, saftiga och mjuka. Går bra att frysa in!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla mina nya recept direkt i ditt flöde!

GRÖTFRALLOR

35–40 st

Gröt
4 dl havregryn
7 dl vatten, kallt
50 g smör, rumsvarmt

50 g jäst
4 dl mjölk eller vatten, fingervarm
2 tsk salt
14–16 dl vetemjöl

Garnering
havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Koka ihop havregryn och vatten till en gröt i en kastrull. Lägg i smöret och låt det smälta ihop med gröten. Låt den svalna.

2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills den lösts upp. Tillsätt gröten, salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Dela degen i 35–40 bitar.

4. Forma degbitarna till runda bollar och lägg dem på en plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lite.

5. Pensla bröden med vatten och strö över lite havregryn.Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12–14 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Tips! Baka ut dina grötbröd direkt på plåten som långpannebröd – klicka här för recept!

grötfrallorny

  1. Det saftigaste bröd jag någonsin ätit! Så gott, tack för receptet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..