Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Lindas nyttigt

Lindas fröknäcke

IMG_3890 IMG_3891

Knaprigt, supergott knäckebröd som innehåller massor med nyttiga, fiberrika frön. Fröknäcke är lika gott till frukost som tilltugg till en fördrink. Eller ät det som snacks när du är sugen på något gott. Förvara brödet i en burk med tätslutande lock.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Tips! Doppa ditt fröknäcke i Guacamole – klicka här för recept!

Lindas fröknäcke

Tips! Byt gärna ut 2 msk valfria frön mot 2 msk chiafrön.

Ca 20 bitar 

½ dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
½ dl linfrön
½ dl pumpakärnor
1 tsk fiberhusk

2 krm salt
1 ¾ dl vetemjöl, glutenfritt bovetemjöl eller majsmjöl
2 ¾ dl vatten, kokhett
2 msk rapsolja

Garnering
flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda solrosfrön, sesamfrön, linfrön, pumpakärnor, fiberhusk, salt och mjöl i en bunke.

2. Koka upp vattnet och häll ner rapsoljan. Häll vätskan över fröblandningen och blanda ihop allt till en kladdig, lite geléaktig deg.

3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Dra bort det övre papperet och strö över flingsalt. Lägg pappret med degen på en ugnsplåt. Jämna till kanterna på degen.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det stå kvar i eftervärmen om det inte stelnat i mitten. Låt brödet svalna på plåten och bryt det i bitar när det kallnat.

Tips! Fröknäcke är ljuvligt gott till hummus – här får du ett ljuvligt gott recept på Hummus!

fröknäckestegförsteg IMG_3887

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hallonkladdkaka

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Hallon i kladdkakan är så vansinnigt gott! En perfekt dessert eller bjud på fika på jobbet, bara att baka och ta med sig hela formen till jobbet. Servera gärna med en klick vaniljsås eller glass. Tips! Tillaga ljuvligt goda hallonpannkakor – klicka här för recept! Hallonkladdkaka Ca 12 bitar 150 …

0

Smörbullar

Smörbullar är bland det godaste som finns. Bullar som bakas av en deg som innehåller smör och är fyllda med en ljuvlig smörfyllning är oemotståndliga. De fullkomligt småler i munnen och har en rykande åtgång. Smörbullar TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla mina nya recept …

2

Baconlindade dadlar

  BACONLINDADE DADLAR När jag smakade baconlindade dadlar första gången blev jag helt såld. Så himla gott! Perfekt till en fördrink, som plockmat eller tillbehör till middagen. De söta dadlarna ihop med salt bacon är en ljuvligt god kombination! Tips! Doppa gärna dadlarna i guacamole, det är supergott! Klicka här för recept! TIPS! Följ mig gärna …

0

Mozzarella lax förrätt

  En mycket lättgjord och samtidigt vansinnigt god och läcker förrätt som bara tar 10 minuter att göra. Den är mycket uppskattad och man kan variera ingredienserna efter egen smak. Mozzarella lax förrätt 2 mozzarella (eller fetaost) 100 g rökt lax (eller parmaskinka) 1–2 avokado 1 röd lök basilika pesto eller vinägrett GÖR SÅ HÄR …

0

LINDAS MATBRÖD

LINDAS MATBRÖD ••• Beställ min bästa brödbok fraktfritt – klicka här! ••• BAKA DITT EGET BRÖD HEMMA! Det är kul, gott och mycket billigare än att köpa färdigt – och du vet exakt vilka ingredienser ditt bröd innehåller! Min bok innehåller mina favorit-brödrecept! Recept som alla kan baka och för alla tillfällen. Steg-för-stegbilder i boken …

1

Långpannebröd

  Min familj älskar detta goda saftiga bröd! Ett lättbakat bröd som kan varieras i det oändliga beroende på vilka mjölsorter som finns i skafferiet. Rågsikten kan bytas ut mot vetemjöl. Grahamsmjölet kan bytas ut mot havregryn eller rågmjöl. Eller hälften rågsikt, hälften vetemjöl. Dock kan man inte byta ut hela mängden, 17 dl mot rågmjöl …

0

Kokostoscakladdkaka

  Tips! Baka den klassiska, mycket populära toscakakan – klicka här för recept! Kokostoscakladdkaka. En ljuvligt god kladdkaka med ett segknaprigt täcke av kokostosca. Otroligt god och superenkelt recept att baka. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Kokostoscakladdkaka Ca 12 …

1

Kladdkaka i mikron på 4 minuter

MIKROKLADDKAKA Jag blev verkligen glatt överraskad hur god denna kladdkaka är. Den blir heeeelt perfekt faktiskt, trots att den gräddas i mikron. Lagom seg i ytterkanten och perfekt kladdig i mitten. På bara 4 minuter bakar men en galet god kladdkaka. Helt perfekt ju! Ett nytt favoritrecept som kommer bakas många gånger till hemma hos …

0

Banoffeepaj

Banoffeepaj – mycket enkel att baka och ingen ugn behövs. Den desserten får dina gäster att jubla av glädje! Krämig kola, knaprig dajm och bananer är en vansinnigt god kombo! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Banoffeepaj Ca 12 bitar …

0

Tigerkladdkaka

TIGERKLADDKAKA En blandning av ljus och mörk kladdkaka i ett. Galet god och läcker! För att båda smeterna ska få samma konsistens så tillsätts 2 msk vetemjöl i den ljusa smeten. Det kompenserar kakaon i den mörka smeten. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept …

0

Solskenskladdkaka

Solskenskladdkaka/vaniljkrämskladdkaka. Ja, kärt barn har många namn! En riktigt lyxig, läcker ljus kladdkaka med härlig vaniljkräm i mitten. Den är galet god kan jag lova! Tips! Baka klassisk kladdkaka i mikron på bara 5 minuter – klicka här för recept! Solskenskladdkaka 12 bitar 150 g smör, smält2 ¾ dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 krm salt2 ägg1 ¾ dl …

0

Tekakor

Tekakor är underbart goda bröd! Mjuka, goda och hela familjen älskar dem. Ett bröd för både barn och vuxna. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Tekakor Ca 30 st 50 g jäst6 dl mjölk, fingervarm75 g smör, rumsvarmt2 tsk …

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x