Silviasockerkaka

IMG_3435

IMG_3437

 

SILVIASOCKERKAKA En älskad klassiker som ibland beskrivs som ljusa kärleksmums. Här har jag gjort den i form av en sockerkaka. Ljuvligt god!!!

Silviasockerkaka

12 bitar

3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
3 dl vetemjöl

Glasyr
75 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Garnering
riven kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

2. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, vatten och vetemjöl. Blanda ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 22–24 centimeter i diameter.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den kallna i formen.

5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt strösocker och vaniljsocker. Blanda ordentligt så att sockerkristallerna smälter. Blanda sist ner äggulan och blanda tills smeten tjocknar och svalnar.

6. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Ställ kakan kallt en stund och låt glasyren stelna.

silviasockerkaka1

  1. Felicia skriver:

    Linda, den här var verkligen supergod. Mina barn åt upp hela kakan och jag fick en smal liten bit. Måste baka den igen.

  2. Lena skriver:

    Måste bara testa. Har gjort i långpanna tidigare.

  3. Malin O skriver:

    Aaaaaa vad gott! Jag måste baka den direkt nu! Jag älskar att dina recept har ingredienser som man ofta har hemma.

  4. Vilken supergott recept! Den kommer bakas många gånger! Tack snälla för receptet!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..