mjölkchokladsnittar

Foto: Linda Andersson

MJÖLKCHOKLADSNITTAR Både spröda & sega kakor som är helt underbara! Ja, de är galet goda och enkla att baka

Chokladsnittar

Ca 40 st

75 g smör, rumsvarmt
¾ dl strösocker
¾ dl brunt farinsocker
½ ägg
1 ½ tsk vaniljsocker
¼ tsk bikarbonat
1 liten nypa salt
2 dl vetemjöl
50 g choklad (mörk, ljus eller mjölkchoklad), grovhackad

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör, strösocker, farinsocker, ägg, vaniljsocker, bikarbonat och salt.
  2. Tillsätt mjölet och rör ihop allt till en deg. Knåda till sist snabbt in den hackade chokladen i degen.
  3. Dela degen i två delar. Rulla dem till längder, ca 40 cm långa, och lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. De flyter ut lite under gräddningen.
  4. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–14 min.
  5. Skär längderna i sneda snitt direkt när de kommer ut från ugnen. Låt dem kallna och stelna på plåten.
  1. Alltså, jag måste hem efter jobbet och baka!
    Sånt här kan inte gå omärkt förbi utan provas!

    Tack Linda!!

    Du är min stora idol på bakfronten!!!

    MVH Lena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..