I annonssamarbete med ANNAS PEPPARKAKOR

Pepparkaksparfait med vit choklad och apelsinrasp

IMG_3269
IMG_3262
IMG_3279

I annonssamarbete med Annas Pepparkakor har jag gjort en lyxig, superläcker pepparkaksparfait. En perfekt dessert som passar julens alla helger, julafton och nyårsafton! En efterrätt som både barn och vuxna älskar. Denna fräscha parfait smaksatt med krispiga, goda Annas Pepparkakor är mycket lätt att göra och kan förberedas ett par dagar innan den ska serveras. Smaktips! Tillsätt 1 dl sockrade lingon i smeten istället för apelsinrasp.

En parfait är en slags glass med grädde och äggulor. Vanlig glass fryses under omrörning, men parfait fryser man in direkt stillastående. Parfait kommer från Frankrike och betyder ”perfekt”.

Pepparkaksparfait med vit choklad och apelsinrasp

Ca 12 bitar

Parfait
8 äggulor
2 dl strösocker
8 dl vispgrädde
1 apelsin, rivet skal
200 g vit choklad
20 st grovt krossade Annas Pepparkakor
25 st fint söndersmulade Annas Pepparkakor + 50 g smör, smält
2 äggvitor, uppvispade

Garnering
1 dl vispgrädde
6–7 pepparkakor

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa äggulorna och strösockret pösigt. 

2. Vispa grädden fluffig och blanda ihop den med äggsmeten. 

3. Krossa ca 20 pepparkakor grovt och blanda ner dem i gräddsmeten. 

4. Smält chokladen över vattenbad, låt den svalna. 

5. Riv apelsinskalet fint. Rör ner den vita chokladen och apelsinskalet i gräddsmeten. 

6. Vispa äggvitorna vita, fluffiga och hårda. Blanda sist ner det i gräddsmeten.

7. Täck en pepparkaksform eller en rund glasskål med plastfolié på kanterna. Häll upp smeten i formen.

8. Smula söner ca 25 pepparkakor fint och blanda dem med smält smör. Strö smulorna ovanpå smeten. Ställ formen i frysen i 6–8 timmar eller tills den är genomfryst. Ta fram din parfait 20–30 min före servering. Stjälp upp den på ett tårtfat.

9. Garnering: Vispa grädden fluffig. Spritsa grädden på din parfait och stick ner pepparkakshjärtan i grädden. Smula sönder en pepparkaka och smula den över din parfait.

annaspepparkakor1
annaspepparkakor2

IMG_3305
IMG_3255

 

LOADING..