Stekpannebröd

 

Otroligt goda stekpannebröd som går snabbt och lätt att göra! Ingen jäsning och ingen ugn behövs utan degen gräddas direkt i en stekpanna.

Stekpannebröd

Ca 10 st

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Tillsätt smöret och fördela sönder det med fingertopparna.
  2. Häll i filmjölken och blanda snabbt ihop till en deg.
  3. Dela degen i ca 10 bitar och kavla ut dem till tunna kakor på ett mjölat bord.
  4. Värm upp en stekpanna på medelvärme. Det ska inte vara något smör i pannan. Grädda en brödkaka i taget, någon minut per sida. Vänd brödet när det får bruna fläckar. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.
    stekpannebröd

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..