vörtbröd

 

Tips! Baka en ljuvligt god saffransjullimpa – klicka här för recept!

VÖRTBRÖD/VÖRTLIMPA En mycket lättbakat, saftig och god vörtlimpa som inte behöver jäsa.

Vörtbröd

1 st limpa (dubbla satsen för 2 limpor)

3 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
1 tsk mald nejlika
1 tsk mald ingefära
1 ½ tsk mald kardemumma
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl mörk sirap
2 dl porter (mörkt öl)
2 dl filmjölk 

Fyllning (kan uteslutas)
1 dl russin

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap, porter och filmjölk och rör ihop allt till en kladdig smet. Blanda ner russinen (kan uteslutas).
  2. Sleva upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
  3. Grädda brödet längst ner i ugnen i 55–60 min. Låt den svalna i formen. Låt brödet  kallna helt innan du skär det i skivor.

    Tips! Baka en ljuvligt god saffransjullimpa – klicka här för recept!

vörtbröd

  1. Diana skriver:

    Om man inte kan hitta rågsikt, vad kan man ha istället? Eller kan man ha 6 dl vetemjöl? Bor i Australien och det är inte alltid lätt att hitta alla ingredienser.

    Tack på förhand!

    1. Hej! Du kan byta ut rågsikt mot 3 dl rågmjöl + 3 dl vetemjöl, eller använd bara vetemjöl. Lycka till!

      1. Diana skriver:

        Helt mist att du svarat! Tack så mycket. Det ska jag prova.

        God jul

  2. Vilket underbart gott bröd!

    Kan verkligen rekommendera Er att baka detta!

Lämna ett svar till Diana Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..