vörtbröd

 

Tips! Baka en ljuvligt god saffransjullimpa – klicka här för recept!

VÖRTBRÖD/VÖRTLIMPA En mycket lättbakat, saftig och god vörtlimpa som inte behöver jäsa.

Vörtbröd

1 st limpa (dubbla satsen för 2 limpor)

3 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
1 tsk mald nejlika
1 tsk mald ingefära
1 ½ tsk mald kardemumma
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl mörk sirap
2 dl porter (mörkt öl)
2 dl filmjölk 

Fyllning (kan uteslutas)
1 dl russin

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap, porter och filmjölk och rör ihop allt till en kladdig smet. Blanda ner russinen (kan uteslutas).
  2. Sleva upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
  3. Grädda brödet längst ner i ugnen i 55–60 min. Låt den svalna i formen. Låt brödet  kallna helt innan du skär det i skivor.

    Tips! Baka en ljuvligt god saffransjullimpa – klicka här för recept!

vörtbröd

  1. Diana skriver:

    Om man inte kan hitta rågsikt, vad kan man ha istället? Eller kan man ha 6 dl vetemjöl? Bor i Australien och det är inte alltid lätt att hitta alla ingredienser.

    Tack på förhand!

    1. Hej! Du kan byta ut rågsikt mot 3 dl rågmjöl + 3 dl vetemjöl, eller använd bara vetemjöl. Lycka till!

      1. Diana skriver:

        Helt mist att du svarat! Tack så mycket. Det ska jag prova.

        God jul

  2. Vilket underbart gott bröd!

    Kan verkligen rekommendera Er att baka detta!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..