kladdkaka
kladdkaka

 

En perfekt kladdkaka! Ett av de populäraste kakorna som finns och det här receptet är väl beprövat. Den är enkel att baka och en kaka som funkar i alla lägen. Alla älskar kladdkaka!

Kladdkaka är nästan ännu godare dagen efters så den kan med fördel bakas en dag innan den ska serveras. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den.

Tips!
Bröa formen med kokos – supergott och en personlig favorit! Men om du inte gillar det så bröar du formen med vanlig ströbröd.

Tips! Baka en ljuvligt god citronkladdkaka – klicka här för recept!

Klassisk kladdkaka

Ca 12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt över kakao eller florsocker före servering.

kladdkaka1

LOADING..