Saftiga saffransbullar

saftigasaffransbullar
saftigasaffransbullar
saftigasaffransbullar

 

Extra saftiga, goda saffransbullar som är fyllda med en härlig smörkrämsfyllning! Baka och njut av världens godaste saffransbullar!

Tips! Baka underbara saffranskärleksmums – klicka här för recept!

Saftiga saffransbullar

Ca 30 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 påsar saffran
150 g smör, rumsvarmt
¾ dl strösocker
1 ägg
½ tsk salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
16–17 dl vetemjöl

Fyllning
75–100 g smör
ca 1 dl strösocker
4 msk vaniljsocker

Tips!
Smaksätt fyllningen ovan med:
1 tsk kardemumma eller
100 g vit choklad, riven

Garnering
1 ägg
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken + saffran rör och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn.

3. Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av strösockret och vaniljsockret. (Strö över riven vit choklad om du vill ha det)

4. Rulla ihop degplattan till en rulle.

5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.

6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.

8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under en bakduk på ett galler.

saffranssmörbullar1
saffransbullar1

 

LOADING..