Skärmavbild 2018-11-02 kl. 11.55.24
Skärmavbild 2018-11-02 kl. 11.56.02

 

Supersaftig, mjuk och god saffranskaka som verkligen rekommenderas! Den är så god, så god, så god!!!

Tips! Gör en superläcker, lyxig fryst saffranscheesecake med pepparkaksbotten! Den är galet god!

Mjuk saffranskaka

Ca 12 bitar

175 g smör, smält
1 pkt saffran (½ gram)
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
3 ¾ dl vetemjöl

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och blanda ner saffranet.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, vetemjöl och smörblandningen. Blanda ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–45 min. Låt den svalna i formen. Pudra gärna över florsocker före servering.

mjuksaffranskaka1

LOADING..