I annonssamarbete med DR. OETKER

IMG_2810
IMG_2692
IMG_2829
IMG_2693
IMG_2697
IMG_2733

IMG_2800

 

I annonssamarbete med Dr. Oetker har jag gjort en kusligt god spöktårta till halloweens alla fester och kalas! Bottnen består av frasiga, chokladmålade marängbottnar med ett täcke av Dr. Oetkers fluffiga, makalöst goda tårtmousse chokladsmak. Innanför den vita sockerpastan gömmer sig en supersmarrig marängsvissfyllning bestående av vispgrädde, chokladsås, banan och maränger. En superläcker spöktårta som både barn och vuxna älskar. Och inte nog med att tårtan är god, den är också mycket enkel att baka. Spöklig halloween!

Spöktårta med chokladmousse & marängsvissfyllning

Ca 12 bitar

100 g mörk choklad
2 marängbottnar
1 påse Dr. Oetker tårtmousse chokladsmak (+ 2 1/2 dl mjölk)
1 banan
3 nävar maränger
chokladsås, färdigköpt
5 dl vispgrädde

Garnering
1 pkt vit Dr. Oetker sugar fondant
florsocker
chokladbollsspindlar (se recept nedan)

GÖR SÅ HÄR
1. Smält chokladen över vattenbad.

2. Pensla chokladen på marängbottnarna. Lägg dem på varandra. Låt chokladen stelna i kylen.

3. Blanda Dr. Oetker tårtmousse enligt anvisningarna på förpackningen.

4. Bred ut chokladmoussen på marängbottnen.

5. Skär bananen i tunna skivor och lägg ut dem ovanpå chokladmoussen.

6. Lägg en hög med maränger ovanpå bananerna. Ringla över chokladsås.

7. Vispa grädden fluffig.

8. Bred ut grädden som en hög kulle ovanpå marängerna. Spackla även kanterna på marängbottnen med vispgrädde.

9. Kavla ut sockerpastan tunt, på ett bord som är pudrat med ett lager florsocker.

10. Lägg försiktigt sockerpastan ovanpå tårtan.

11. Garnering: pudra över lite florsocker och garnera med chokladbollsspindlar.

12. Chokladögon och mun: smält 2 bitar choklad. Måla ögon och mun med chokladen i önskad storlek på ett bakplåtspapper. Använd baksidan på en tesked. Låt chokladen stelna i kylen.
Sött fast ögon och mun på tårtan med en liten klick vispgrädde på baksidan av chokladplattorna.

 

IMG_2744
IMG_2733

 

Spindlar

1 sats chokladbollssmet
100 g mörk choklad
1 påse kolasnören
1 burk Dr. Oetker strössel Black & gold

GÖR SÅ HÄR
1. Forma chokladbollssmeten till spindelkroppar, runda eller avlånga.

2. Smält chokladen över vattenbad.

3. Doppa chokladbollarna, en i taget, i den smälta chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper.

4. Klipp spindelben, några centimeter långa av kolasnören. Stick in benen i kroppen (Tips! Tryck först hål för benen med en tändsticka). Stick in sex stycken ben i varje kropp.

5. Strö strössel ovanpå spindelns kropp innan chokladen stelnar. Sätt ögon på spindeln. (Ögon: Jag har målat en liten chokladprick med en tändsticka på de stora, runda guldströsslen).

6. Ställ spindlarna i kylen och låt chokladen stelna. Förvara spindlarna i kylen.

IMG_2760

 

LOADING..