Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Lindas små bröd

Morotsfrallor

IMG_2668 IMG_2674 IMG_2677

 

Saftiga, rustika, härliga morotsfrallor. De går bra att frysa in och ta fram önskat antal och tina när du ska äta dem. Passar till frukost, till en sallad eller på en buffé.

Tips! Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön eller solroskärnor.

Tips! Baka tekakor med rivna morötter i degen – klicka här för recept!

Morotsfrallor

Ca 20 st

50 g jäst
8 dl vatten
2 msk rapsolja
2 tsk salt
1 stor morot (eller två små)
8 dl rågsikt
10 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.

2. Skala och riv moroten fint.

3. Tillsätt rapsolja, salt, morot, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Blanda till en lätt kladdig, men smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.

4. Rulla degen i vetemjöl. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt.

5. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna på ett galler.

IMG_2669 morotsfrallor1

 

Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Odesa Molito
Odesa Molito
3 år sedan

Man lär sig och jag är väldigt intresserad att baka olika bröd tack så mycket

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kalljäst morotslimpa

  KALLJÄST MOROTSLIMPA Det är smart och smidigt att göra degen på kvällen och låta den jäsa i formen i kylen över natten. Då är det bara att ta fram degen och grädda när man vaknar. Så gott och trevligt att kunna njuta av nybakat bröd till frukosten! Tips! Rågsikten kan bytas ut till 4 dl …

0

Snabbfrallor

  Ljuvligt goda, mycket lättbakade bröd som är perfekt att bakat till frukost eller som tillbehör till en fräsch sallad eller soppa. Ingredienserna har man oftast hemma vilket är skönt. Tips! Baka snabba 3-minuters stekpannebröd som gräddas i stekpannan – klicka här för recept! Snabbfrallor Ca 9 st 8 dl vetemjöl 2 dl havregryn 1 …

0

Tekakor med rivna morötter

  Underbara, mjuka, saftiga tekakor med rivna morötter i degen! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola  Tekakor med rivna morötter Ca 20 st 2 st morötter, rivna 50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 75 g smör eller ¾ dl rapsolja 2 tsk salt 14–16 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Skala och riv morötterna. Smula ner …

0

Kladdkaka

  Underbar kladdkaka med extra mycket smet som gör bitarna extra höga och härliga.  Om du vill baka en klassisk kladdkaka med ”normal” mängd smet så klickar du här! Kladdkaka Ca 12 bitar 200 g smör, smält 5 dl strösocker 1 dl kakao 1 krm salt 2 tsk vaniljsocker 4 ägg 3 dl vetemjöl Garnering …

2

Pasta- och köttfärssåsgratäng

  ENKEL, SUPERGOD VARDAGSMAT En supergod Pasta- och köttfärssåsgratäng som hela familjen älskar. Perfekt att göra om du har köttfärsåsrester kvar sedan gårdagen! Middagstips! Gör en ljuvligt god curryköttfärssås till middag – klicka här för recept! Pasta- och köttfärssåsgratäng 1 ½ liter kokt pasta 1 liter köttfärssås 2 dl ost, riven GÖR SÅ HÄR 1. Sätt …

0

Mjuka frallor

  Mjuka, härliga frallor som passar perfekt till frukost! Det går bra att frysa in bröden! Tips! Baka tekakor på klassiskt vis – klicka här för recept! Mjuka frallor Ca 20 st 50 g jäst 6 dl vatten 2 tsk salt ½ dl rapsolja 8 dl vetemjöl 8–10 dl rågsikt GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner …

0

Baconlindad potatis

  Baconlindad potatis är så gott, så gott, så gott! Och mycket enkelt att göra! Den salta smaken från bacon gör potatisen extra läcker och god. Denna potatis passar till det mesta, kyckling, kött, grönsaker och sallad. Tips! Gör hemgjord guacamole till potatisen – klicka här för recept! Baconlindad potatis Ca 16 st 16 potatisar  …

0

Veganpannkakor

  Tips! Baka veganska snabbfrallor som är supergoda! Klicka här för recept! Veganpannkakor 4 dl vetemjöl  8 dl havredryck (eller sojamjölk) en nypa salt 2 msk mjölkfritt margarin eller rapsolja GÖR SÅ HÄR 1. Vispa ihop alla ingredienserna till en smet. Låt den stå i 10 minuter. 2. Värm upp en stekpanna. Lätt i en …

0

Pain Riche

  Pain Riche bakas av vitt mjöl och bakades i Frankrike rean i slutet av 1800-talet. Det finns uppgifter om att det bakades i Sverige på 1930-talet, men under andra världskriget blev det brist på vetemjöl och brödet bakades sedan inte på många år. Men ett antal år senare återupptogs bakande av brödet med det …

0

Tekaksfrallor

  Oerhört saftiga, fluffiga och goda frallor! Degen är nästan densamma som tekakor, men bröden är något tjockare vilket gör att de får ännu mer gott innanmäte än vanliga tekakor! Det är underbart att sätta tänderna i dessa mjuka bröd! Mjölken i degen kan bytas ut mot vatten (men det blir en lite annan konsistens på …

0

Grytbröd

  LÄTTBAKAT GRYTBRÖD Baka bröd i gryta är både enkelt och supergott! Brödet blir oerhört med en mycket smakrik, knaprig skorpa på toppen. Brödet går bra att frysa in. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Grytbröd 1 bröd Locket på grytan gör att fuktigheten bevaras i brödet och en härlig, knaprig yta bildas under …

0

Snabba minipizzor

  Snabba minipizzor – ett perfekt mellanmål, lunch eller liknande som går blixtsnabbt att fixa. Hela familjen älskar dessa enkla, snabba minipizzor och även barnen kan lätt fixa dem själva om de är hungriga. Tips! Baka snabb bakpulverpizza som inte behöver jäsa. Den är galet god och lätt att göra! Klicka här för recept! Snabba …

1
1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x