TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Img 2482
Img 2480
Img 2481

En makalöst god äppelkaka. Smeten har samma grund som kladdkaka, men innehåller även bakpulver vilket gör att den blir lite mer mjuk som sockerkaka, men ändå oerhört mjuk, saftig, smakrik och härlig i konsistensen! En galet god äppelkaka!

Tips! Baka en ljuvlig äppelkladdkaka – klicka här för recept!

Tips! Baka den allra läckraste äppelpajen – klicka här för recept!

Godaste äppelkakan

Ca 10 bitar

100 g smör, smält
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
3 ägg
2–3 äpplen, skalade

Garnering
1 tsk kanel
1 msk strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör ner resten av ingredienserna i kastrullen och blanda till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad, ugnsfast form, ca 24 cm i diameter.

3. Skala äpplena. Skär dem i tunna klyftor och strö på kanel. 

4. Lägg äppelklyftorna ovanpå smeten i formen. Strö över strösocker.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 min.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Godasteappelkakan1

  1. Houda skriver:

    Supergod👌👍 ska prova den idag. Tack för recepten👏

  2. Ztina skriver:

    Går den att frysa tro? 🤔

  3. Gunvor skriver:

    Går det att byta vetemjölet mot Finax glutenfria mjölmix?

  4. Halimah skriver:

    Hej!
    Min son med autism har svårt att äta äppelklyftor så jag tärnar äpplet och blandar med smeten.. har även kardemumma i smeten för att lyfta fram kanelet som jag har på äppelbitarna 🤗

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..