Skarmavbild 2018 08 29 kl 10 53 35

Rivna morötter i degen gör bröden extra saftiga, näringsrika och goda. De är supergoda till frukost eller till en sallad, middag eller på en buffé. Även barnen älskar dessa bröd och märker inte att det är morötter i brödet. Frys gärna in bröden. Tips! Halva mjölmängden kan bytas ut mot rågsikt om man vill ha lite grövre bröd.

Tips – kalljäsning: Låt frallorna jäsa på plåten i kylen över natten och grädda direkt när du vaknar (då kan du strunta i jäsningen i bunken, en jäsning på plåten räcker).

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Goda morotsfrallor

Ca 24 st

Rivna morötter i degen gör bröden saftiga och goda.

50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
2 tsk salt
2 morötter, rivna
14–16 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Skala och riv morötterna fint.

2. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och morötter. Rör om. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och knåda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Rulla ca 24 runda bullar av degen och lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.

Morotsfrallor10

  1. Supergoda bröd, älskar detta recept!

  2. Det ska inte vara någon rågsikt, receptet är uppdaterat. Läs tipset! Med vänlig hälsning Linda

  3. Det ska inte vara någon rågsikt, receptet är uppdaterat. Läs tipset! Med vänlig hälsning Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..