Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd

Tekakor

 

Mjuka, saftiga, ljuvligt goda tekakor. Dessa bröd är riktiga favoriter som man kan äta hur många som helst. De har en rykande åtgång och alla i familjen älskar dem!

Tips! Mjölken gå att byta ut mot vatten, men då blir de lite segare i konsistensen. Men supergoda ändå!

Tekakor

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
½ dl ljus sirap
150 g smör, rumsvarmt
17–18 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen ordentligt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Kavla ut degen ca 1 ½ cm tjock.

3. Stansa ut runda brödkakor i degen, ca 12 cm i diameter med en kakform, ett stort glas eller en rund skål.

4. Lägg degkakorna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Strö lite mjöl över degkakorna och nagga dem med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–9 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Tips! Här finns fler recept på goda tekakor – klicka här för recept!
Tips! Baka tekakor med grovt mjöl – klicka här för recept! 

 

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hallonmazarinkaka

  En lyxig, underbar mazarinkaka med härlig hallonglasyr. En riktig konditorikaka som man lätt bakar själv. En riktig höjdare som garanterat gör succé på fikabordet! Tips! Baka klassiska mazariner – klicka här för recept! Hallonmazarinkaka Ca 12 bitar Mördeg 5 dl vetemjöl 200 g 
smör, rumsvarmt 1 ½ dl strösocker Mazarinfyllning 200 g 
mandelmassa 100 …

0

Rostad potatis & morötter

  Potatis- och morötter som är rostade i ugnen är ljuvligt gott! Ett tillbehör som passar till många maträtter. T ex kött, kyckling, köttfärsrätter  m m. Potatisfakta: Potatis ska tillagas på hög värme. Om den tillagas i låg värme, men under lång tid kan det bli en hård kärna i mitten av potatisen. Temperaturen 50-60 grader …

0

Knådfria frallor 

  Enkla frallor som är gudomligt goda att äta nygräddade. De är lättbakade och passar perfekt att slänga ihop när man enkelt vill ha nybakat bröd! Ett lättgjort bröd för barn som vill lära sig baka bröd. Tips! Pensla degen med vatten och strö över solroskärnor, linfrön eller sesamfrön på bröden före gräddning. Knådfria frallor  …

0

Bacon och pastagratäng

  Bacon och pastagratäng – en riktigt god, lättlagad vardagsrätt till hela familjen. Både vuxna och barn gillar denna enkla vardagsrätt. Använd valfri pasta och det går bra att byta ut bacon mot valfri korv. Fler middagstips! Tillaga kycklingfilé i sötsur sås, en riktig god vardagsrätt! Klicka här för recept! Bacon och pastagratäng 4–6 portioner …

0

Marängtårta

  Frasig marängtårta med fluffig bärgrädde och choklad ringlad på toppen! Magiskt god tårta som passar alla sommarens kalas, fester, avslutningar, midsommar och middagsbjudningar. Hallonen kan bytas ut mot valfria bär och frukt. Tips! Baka en gudomligt god marängtårta i långpanna – klicka här för recept! Marängtårta 10–12 bitar Marängbotten: 4 äggvitor 2 ½ dl strösocker …

0

Rabarberpaj

  Smulig rabarberpaj är bland det godaste som finns. Här får ni ett favoritrecept som är väl bepröva. Ett av de bästa smulpajsrecepten! Tips! Gör egen vaniljvisp till pajen – klicka här för recept! Rabarberpaj Fyllning 4–5 rabarberstänger (beroende på storlek) ca 3–4 msk strösocker 1–2 msk potatismjöl Smuldeg 100 g smör, rumsvarmt 3 dl vetemjöl 1 dl …

0

Kladdkakemuffins

  Ett av de allra godaste, populäraste recepten: kladdkakemuffins! Så gott, så enkelt att baka och man kan inte sluta äta! Servera gärna med en klick vispgrädde och bär så har du en lyxig dessert som passar alla kalas och fester! Ingen kan motstå en hembakad kladdkakemuffins! Tips! Baka en ljuvligt god kladdkaka som smakar …

3

Vitlöksbröd

Tips! Tillaga en underbar fisksoppa till vitlöksbrödet – klicka här för recept! Ljuvligt goda, härliga vitlöksbröd som är perfekt att bjuda på till en god middag eller på en buffé eller ta med dem på en picknick. Riktigt, riktigt goda är de i alla fall, oavsett när man äter dem. Värm dem gärna lite före …

1

Rabarberkladdkaka

  Underbart god rabarberkladdkaka! Den syrliga rabarbern i kombination med den söta kladdkakan är magiskt god, en riktigt härlig kladdkaka som ni med stolthet kan bjuda på! RABARBERKLADDKAKA Ca 12 bitar 150 g smör 2 ½ dl strösocker 2 tsk vaniljsocker ½ krm salt 3 ägg 2 dl vetemjöl  Garnering 1 stjälk rabarber 2 msk strösocker ev. …

2

Saftig rabarberkaka

  Saftig, mjuk och underbart god rabarberkaka som är enkel att slänga ihop till fikat. Tips! Baka en ljuvligt god rabarberkladdkaka – klicka här för recept! Saftig rabarberkaka Ca 10 bitar 2 ägg
 2 dl strösocker
 2 tsk bakpulver 2 dl filmjölk (eller 1 ½ dl mjölk) 50 g smör, rumsvarmt 3 ½ dl vetemjöl  Fyllning 2 …

0

Mangoglass

  Ljuvigt god, krämig och mycket lättgjord glass som är perfekt att bjuda på efter en god middag. Den här glassen blir verkligen god, otroligt god!!! Krämig mangoglass ca 1,1 liter 5 dl vispgrädde 1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g) 300 g fryst eller färsk mango GÖR SÅ HÄR 1. Vispa grädden fluffig i …

1

Rabarberkaka

  En underbart god rabarberkaka som är lite seg i kanterna med ett saftigt innanmäte. Ät den som den är eller ihop med en härlig god hemgjord vaniljvisp – klicka här för recept. Rabarberkaka Ca 12 bitar 2 ägg 2 ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 ½ tsk bakpulver 2 ½ dl vetemjöl 75 g smör, …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x