Underbart god rabarberkladdkaka! Den syrliga rabarbern i kombination med den söta kladdkakan är magiskt god, en riktigt härlig kladdkaka som ni med stolthet kan bjuda på!

RABARBERKLADDKAKA

Ca 12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
½ krm salt
3 ägg
2 dl vetemjöl 

Garnering

1 stjälk rabarber
2 msk strösocker
ev. florsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.

3. Skala rabarbern och skär den i längder (ca 1 cm kortare än formens diameter). Dela längderna på mitten

4. Strö strösocker över rabarberbitarna.

5. Lägg ut rabarberbitarna i form av en sol på smeten.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt florsocker på kakan före servering. Servera gärna med vispgrädde eller glass.

LOADING..