Bloggar Lindas äpplen Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor

Äppelkaka i långpanna

234 röster

Äppelkaka i långpanna. Ett klassiskt, riktigt gammalt recept som jag bakat sedan jag var liten. Jag kunde receptet utantill redan som 10-åring. Och sedan dess har jag bakat denna äppelkaka ett par gånger varje år. Så receptet är väl beprövat kan jag lova! Sååå himla god kaka som håller sig fräsch och saftig i flera dagar i rumstemperatur. Servera gärna med vaniljsås.

Tips! Tillsätt ½ tsk mortlad kardemumma i smeten.

Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen – klicka här!

Äppelkaka i långpanna

ca 20 bitar

3 ägg
3 dl strösocker
100 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
2 ½ tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl

Garnering
ca 3 äpplen
strösocker
kanel

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad långpanna (eller klädd med bakplåtspapper), ca 28 x 35 cm.

3. Skala äpplena och skär dem i skivor. Lägg äppelklyftorna tätt ihop i rader på smeten.

4. Strö över kanel och strösocker.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den svalna i formen. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen – klicka här!

Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen – klicka här!

Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Roland Hübinette
Roland Hübinette
5 månader sedan

Ser super god ut. Jag brukar blanda socker och kanel i en bunke och blanda ihop med äppelskivorna och sen stoppa ner dom i smeten . Extra gott 😋
Roland.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

NYTTIG JORDGUBBSGLASS med 3 ingredienser

Nyttig jordgubbsglass. En superbra glass som verkligen blir krämig och härlig i konsistensen! Den är sååååå god och lätt att göra! Den är allra godast att äta direkt när man gjort den. Den smälter ganska snabbt. Om du behöver vänta 5–30 minuter innan du äter den kan du ställa den i frysten så länge utan …

0

Lindas mördegsäppelkaka

Klicka här för fler recept på supergoda äppelkakor! Lindas mördegsäppelkaka. Som en äppelkakspaj med knastrande pärlsocker på toppen – magiskt gott! Lättbakad spröd mördegskaka med en härlig fyllning av äppelskivor, socker och kanel. Ingredienserna har man oftast hemma och den är en riktig favorit som garanterat har en rykande åtgång. Tips! Strö hackad sötmandel eller …

1

Hamburgerbrödlimpa

Hamburgerbrödlimpa! Superläcker, god limpa som kan ätas till frukost, serveras som måltidsbröd till middagen och passar både vardag och fest! Ett riktigt favoritbröd! Tips! Det går bra att pensla brödet med vatten, men ytan blir mer gyllenbrun med mjölk eftersom det innehåller fett. Vätskan i degen kan också bytas ut mot vatten. Då blir brödet lite …

0

Lindas rivna äppelsockerkaka

Supersaftig äppelsockerkaka med rivet äpple och knastrande strösocker & kanel i mitten och på toppen. Den är fantastiskt god och verkligen super-supersaftig. Baka och bjud på fika, den här kakan kommer ha en rykande åtgång, jag lovar! Lindas rivna äppelsockerkaka 12 bitar 3 ägg 2 ½ dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver ½ tsk …

2

Godaste havrebollarna

Jag älskar havrebollar! Och dessa är magiskt goda. Jag får alltid beröm för dessa godingar av vänner när jag bjuder dem. Och barnen ÄLSKAR dem! Smaka gärna av smeten innan du gör bollar så kan du alltid tillsätta mer av någon ingrediens du gillar extra mycket. Godaste havrebollarna Ca 20 st 8 dl havregryn 150 …

0

Kladdkaka

En klassisk kladdkaka är alltid rätt och fantastiskt gott! Det här receptet är väl beprövat och ger en helt perfekt kladdkaka. Gräddningstiden kan man variera lite beroende på om man vill ha den väldigt kladdig eller lite mindre kladdig. Runt 20 min ger en väl kladdig kladdkaka och därefter blir det lite fastare för varje …

0

Segmjuk ananaskaka

En vansinnigt god och lättbakad ananaskaka. Ananas på mjuka kakor är verkligen gott och det här receptet ger en mjuk, men lite seg kaka som är en riktig favorit! Den passar både till vardagsfikat, men även som dessert på ett kalas eller efter middagen. Jag älskar denna ananaskaka, så god! Servera gärna med vispgrädde eller …

0

Festbröd med flingsalt

Festligt ruccolabröd med flingsalt på toppen. Supergott och läckert att bjuda på till maten, på buffén eller ta med på utflykten. Festbröd med flingsalt Ca 16 bitar Dubbla satsen om du vill göra två bröd eller ett stort. 12 g jäst (¼ pkt) 2 ½ dl vatten, ljummet 1 tsk salt 1 msk rapsolja 5–6 …

0

Lindas enkla äppelkaka

Med bara 4 ingredienser i smeten bakar man enkelt denna drömgoda äppelkaka. Det behöver inte vara svårare än så här att slänga ihop en riktigt, riktigt god äppelkaka. Lindas enkla äppelkaka Ca 10 bitar 1 ägg 1 ½ dl strösocker 1 ½ dl vetemjöl 50 g smör, smält Garnering 1–2 äpplen 2–3 tsk strösocker ½ …

0

Mjölkchokladsnittar

Riktigt läckra knapriga mjölkchokladsnittar!

0

5 orimligt goda avokadomackor

<!– –> Artikeln är ett annonssamarbete med ICA   Avokado på smörgåsen är en klassiker som går att variera på många olika sätt. Här är 5 överjordiskt smarriga avokadomackor du bara måste testa. 1. Triss i grönt – avokadotoast med pesto och spenat Härliga smaker utlovas i den här grillade surdegstoasten fylld med spenat, pesto, …

0

Enkla brytlimpor

Enkla brytlimpor! Mycket lättbakade bröd som innehåller få ingredienser. Degen jäser ihop på plåten vilket gör bröden extremt saftiga! Enkla brytlimpor Ca 5 st 50 g jäst 6 dl vatten, fingervarmt 2 tsk salt 3 msk rapsolja 15–16 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om …

2
1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x