Lindas rivna äppelsockerkaka

Supersaftig äppelsockerkaka med rivet äpple och knastrande strösocker & kanel i mitten och på toppen. Den är fantastiskt god och verkligen super-supersaftig. Baka och bjud på fika, den här kakan kommer ha en rykande åtgång, jag lovar!

Lindas rivna äppelsockerkaka

12 bitar

3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk kanel
100 g smör, smält
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
1 äpple, rivet

Fyllning & garnering:
kanel
strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt i en bunke.

2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det ihop med smör, mjölk och vetemjöl. Blanda allt till en slät smet.

3. Skala och riv äpplet. Rör ner äpplet i smeten.

4. Häll hälften av smeten i en smord och bröad rund form, ca 23 cm i diameter. Strö över ett tunt lager kanel och strösocker.

5. Häll försiktigt över resten av smeten. Strö sist över ett tunt lager kanel och strösocker på toppen.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i 42–43 min. Låt den svalna i formen.

  1. Lena skriver:

    Var och när ska det rivna äpplet tillsättas?

    1. Receptet är nu uppdaterat. Med vänlig hälsning Linda 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..