Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Lindas rabarber

Rabarberkladdkaka

Drömgoda rabarberkladdkaka! De syrliga rabarbern i kombination med den söta kladdkakan är magisk!

RABARBERKLADDKAKA

Ca 12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
2 dl vetemjöl 

Garnering

250–300 g rabarber
2 msk strösocker
ev. florsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Skala rabarbern och skär den i längder (ca 1 cm kortare än formens diameter). Dela dem på mitten

4. Strö socker över rabarberbitarna.

5. Lägg ut rabarberbitarna i form av en sol på smeten.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt florsocker på kakan före servering. Servera gärna med vispgrädde eller glass.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lena Nordin
Lena Nordin
4 år sedan

Helt underbar rabarberkladdkaka tyckte alla vi som åt av den….kommer att göra den många många gånger igen…..

Annika
Annika
4 år sedan

Helt underbar god kaka.

Maria
Maria
3 år sedan

Godaste jag ätit!!!!

Jeanette
Jeanette
3 år sedan

Bästa receptet!

Mary
Mary
3 år sedan

Går kladdkakan göras glutenfri?

Emelie
Emelie
3 år sedan

Jag brukar mortla en tesked kardemumma och ha i smeten, det tar kakan till nya höjder 😋 Funkar perfekt som glutenfri också ☺

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Rostad banan

Äntligen en nyttig dessert som är riktig, riktig god! Bananen blir fantastiskt smakrik och läcker när den rostas i ugnen och de knapriga sötmandlarna på toppen är en ljuvlig kombination. Jag har serverat den med mosade hallon, men vill man göra desserten ännu lyxigare kan man med fördel även servera den med vispad grädde eller glass. Gör en …

0

Knäckig rabarberpaj

Knäckig och smulig rabarberpaj i ett! Den är magiskt god, ett helt perfekt recept som funkar i alla lägen. Ska du bara baka en rabarberpaj i år så rekommenderas denna varmt! Knäckig rabarberpaj Fyllning 4 rabarberstänger  3–4 msk strösocker 1 msk potatismjöl Smuldeg 100 g smör, rumsvarmt 2 ½ dl vetemjöl 2 dl havregryn 1 dl …

1

Segmjuk blåbärskaka

Mycket lättbakad, ljuvligt god och segmjuk blåbärskaka med lite frasiga kanter! Servera den gärna med en klick vispgrädde eller vaniljsås. Använd frysta eller färska blåbär. Tips! Bären kan bytas ut mot valfria bär. Segmjuk blåbärskaka Ca 12 bitar 2 ägg 2 ½ dl strösocker 2 ¼ dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Fyllning 150 g blåbär, frysta eller färska …

4

Snabb mjölfri limpa

Ett saftigt, luftigt gott bröd som bakas helt utan vanligt vetemjöl. Perfekt för den som inte äter vetemjöl av olika anledningar. Mixa havregrynen till ett mjöl i en hushållsmaskin eller mixer med knivar. Obs! Brödet måste bör kallna helt innan man skär det i skivor. Eftersom brödet är bakat med bikarbonat kan det lukta lite fränt direkt …

1

Daimkärleksmums

Hackade Daim på glasyren gör underverk! Det är magiskt gott! Chokladbottnen är supersaftig och luftig och glasyren är magiskt god. Och den knapriga Daimen på toppen är pricken över i! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept! Baka läckra kärleksmumsmuffins – recept finns här! Tips! Byt ut Daimen mot kokos så får du vanliga, klassiska …

0

Snabba bakpulvertunnbröd

Mycket lättolkade, supergoda tunnbröd som inte behöver jäsa. Hela min familj älskar dessa bröd om de har en rykande åtgång. Gör en dubbelsats om ni är många! Tips! Om du vill ha mer fibrer kan man byta ut 1 dl vetemjöl mot grahamsmjöl. Snabba bakpulvertunnbröd 6 st  50 g smör, rumsvarmt 5 dl vetemjöl 1 ½ tsk …

0

Snabb pizza i långpanna

Underbart god pizzabotten som inte behöver jäsa! Dubbla eller trippla degen om du vill ha flera plåtar med pizza. Fyllningen kan varieras helt efter egen smak. Snabb pizza i långpanna 1 plåt 5 dl vetemjöl ¾ tsk salt 2 tsk bakpulver ½ dl rapsolja 2 ½ dl mjölk  Fyllning 1 dl  pizzatomatsås  200 g skinka …

0

Så funkar bakpulver i bröd

Baka bröd med bakpulver Bakpulver är ett kemiskt jäsmedel som inte behöver jäsa innan gräddning. Det består av syra, en bikarbonat och stärkelse (majs eller vete). När syra och bikarbonat förenas i vätska reagerar de med varandra och bildar koldioxid. Koldioxiden är en gas som ger luftbubblor i smeten eller degen, dvs ett luftigare bakverk. En bröddeg …

0

Vit chokladkladdkaka & hallongrädde

En favoritkladdkaka med vit choklad i smeten. Den är magiskt god och mycket lätt att baka. Den sötsyrliga hallongrädden är ett perfekt tillbehör. Vit chokladkladdkaka & hallongrädde Ca 12 bitar 200 g vit choklad 150 g smör 3 ägg 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt 2 dl vetemjöl Garnering florsocker Hallongrädde 3 …

0

.

0

Chokladkolatårta

Magiskt god, chokladig tårtbotten med den allra läckraste, godaste chokladkolakrämen på toppen. Chokladkolatårta Ca 15 bitar 200 g smör, smält 5 dl strösocker 1 dl kakao 2 krm flingsalt (eller 1 krm vanligt salt) 1 msk vaniljsocker 4 ägg 3 dl vetemjöl Chokladkolakräm 75 g smör ½ dl strösocker ½ dl ljus sirap 1 msk kakao 1 …

0

Marängsvisstårta deluxe

Lyxig marängtårta fylld med läckerheter. T ex frasiga maränger, jordgubbar, banan, choklad, vispgrädde, chokladsås och strössel. Gudomligt gott, men kan även varieras efter egen smak. Om man inte orkar baka egen marängbotten går det lika bra med färdigköpt! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Marängsvisstårta deluxe Marängbotten 3 äggvitor 2 dl strösocker Till bottnen 100 g choklad (mörk, ljus eller …

0
6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x