Bloggar Lindas Bakskola Lindas diabetesrecept Lindas limpor Lindas matbröd Lindas nyttigt Okategoriserade

Nyttig aprikos & valnötslimpa utan vetemjöl

88 röster

nyttigaprikosvalnotslimpa11 nyttigaprikosvalnotslimpa8

Nyttig aprikos & valnötslimpa utan vetemjöl Supersaftig god limpa gjord på havregryn istället för vetemjöl. Aprikoserna och valnötterna gör brödet gudomligt gott! Det är helt otroligt vad luftig, saftigt och gott brödet blir när man bakar på mixade havregryn.

Nyttig mangoglass gjord av banan + fryst mango. Ljuvligt god! Klicka på bilden för recept!
Nyttig mangoglass gjord av banan + fryst mango. Ljuvligt god! Klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Nyttig aprikos & valnötslimpa utan vetemjöl

1 st

7 dl havregryn (mixas till mjöl)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
3 ½ dl filmjölk
125 g aprikoser, torkade
75 g valnötter 

Garnering
ev. hackade valnötter

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.

3. Dela aprikoserna i två delar. Bryt sönder valnötterna på mitten.

4. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen och filmjölk till en kladdig smet. Rör ner aprikoser och nötter i smeten.

5. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö eventuellt över lite hackade valnötter.

6. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
3. Dela aprikoserna i två delar. Bryt sönder valnötterna på mitten.
3. Dela aprikoserna i två delar. Bryt sönder valnötterna på mitten.
4. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen och filmjölk till en kladdig smet. Rör ner aprikoser och nötter i smeten.
4. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen och filmjölk till en kladdig smet. Rör ner aprikoser och nötter i smeten.
5. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö eventuellt över lite hackade valnötter.
5. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö eventuellt över lite hackade valnötter.
6. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.
6. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.

nyttigaprikosvalnotslimpa7 nyttigaprikosvalnotslimpa13 nyttigaprikosvalnotslimpa12 nyttigaprikosvalnotslimpa10 nyttigaprikosvalnotslimpa9

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Marmorerad kladdkaka

Ljus och chokladbrun kladdkaka i ett – såååå fantastiskt god!

0

Skagensemlor

Förrätt! Superläckra, ljuvligt goda frallor fyllda med skagenröra!

0

Klassiska frallor

Klassiska frallor med sesamfrön på toppen! Supergoda och lätta att baka!

0

Frukostfrallor

Nybakta frukostfrallor med vallmofrön på toppen! Ljuvligt goda och lätta att baka!

0

Frallor

Saftiga, goda och lättbakade frallor med ett knaprigt skal och ett saftigt innanmäte.

0

Kanelbullesockerkaka

Kanelbullesockerkaka – en supersaftig sockerkaka med smak av kanelbulle. Smeten varvas med en socker- och kanelblandning som ger en superläcker, god smak!

0

Aprikos- & valnötsfilmjölkslimpa

Saftig aprikos- & valnötfilmjölkslimpa som inte behöver jäsa.

0

Nyttig Kesolimpa utan vetemjöl

En oerhört saftig, mättande limpa med Keso och havregryn i degen, helt utan vetemjöl.

0

Finska pinnar

Klassiska, ljuvligt goda småkakor med pärlsocker och hackad sötmandel på toppen.

0

Rosa pärlsockerkakor

Spröda småkakor rullade i rosa pärlsocker – ljuvligt god och enkla att göra!

0

Gaffelkakor

Randiga, spröda småkakor som är busenkla att göra!

0

Snabba plättbröd

Snabba stekpannebröd som är perfekt att baka på helgen när man vill ha nybakat bröd till frukost. De behöver inte jäsa.

0