Bloggar Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas kladdkakor Okategoriserade

Kärleksmumskladdkaka

kärleksmumskladdkaka7 kärleksmumskladdkaka6

 

Kladdkaka + kärleksmums = kärleksmumskladdkaka. Det bästa av två världar! Två favoriter i ett!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Kärleksmumskladdkaka

Ca 12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker

¾ dl kakao
1 nypa salt
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg

Glasyr
30 g smör, smält

1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
2–4 tsk starkt kaffe
ev. lite vatten

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan.

6. Strö kokos över glasyren. Låt den stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt över kakao eller florsocker före servering.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen. Pudra eventuellt över kakao eller florsocker före servering.

kärleksmumskladdkaka1

5. Bred ut glasyren över kakan.
5. Bred ut glasyren över kakan.
6. Strö kokos över glasyren. Låt den stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
6. Strö kokos över glasyren. Låt den stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

kärleksmumskladdkaka4 kärleksmumskladdkaka5 kärleksmumskladdkaka8 kärleksmumskladdkaka10 kärleksmumskladdkaka9

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Chokladbollstårta i tre lager

Superläcker, god chokaldbollstårta som garanterat gör succé på kalaset!

0

Bergis

Ljuvligt god långfranska med vallmofrön på toppen! Ett klassiskt bageribröd som man enkelt bakar själv!

0

Nyttig aprikos & valnötslimpa utan vetemjöl

Supersaftig god limpa gjord på havregryn istället för vetemjöl. Aprikoserna och valnötterna gör brödet gudomligt gott!

0

Marmorerad kladdkaka

Ljus och chokladbrun kladdkaka i ett – såååå fantastiskt god!

0

Skagensemlor

Förrätt! Superläckra, ljuvligt goda frallor fyllda med skagenröra!

0

Klassiska frallor

Klassiska frallor med sesamfrön på toppen! Supergoda och lätta att baka!

0

Frukostfrallor

Nybakta frukostfrallor med vallmofrön på toppen! Ljuvligt goda och lätta att baka!

0

Frallor

Saftiga, goda och lättbakade frallor med ett knaprigt skal och ett saftigt innanmäte.

0

Kanelbullesockerkaka

Kanelbullesockerkaka – en supersaftig sockerkaka med smak av kanelbulle. Smeten varvas med en socker- och kanelblandning som ger en superläcker, god smak!

0

Aprikos- & valnötsfilmjölkslimpa

Saftig aprikos- & valnötfilmjölkslimpa som inte behöver jäsa.

0

Nyttig Kesolimpa utan vetemjöl

En oerhört saftig, mättande limpa med Keso och havregryn i degen, helt utan vetemjöl.

0

Finska pinnar

Klassiska, ljuvligt goda småkakor med pärlsocker och hackad sötmandel på toppen.

0