Frukostfrallor

Nybakta frukostfrallor med vallmofrön på toppen! Ljuvligt goda och lätta att baka!

tresortersbrod11

FRUKOSTFRALLOR Nybakta frukostfrallor med vallmofrön på toppen! Ljuvligt goda och lätta att baka!

Tips kalljäsning!
Baka ut frallorna på plåten och låt dem jäsa i kylen över natten. Grädda dem direkt när du bakar! När man kalljäser kan man hoppa över första jäsningen i bunken!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Frukostfrallor

Ca 20 st

25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
1 ½ tsk salt
2 msk rapsolja

12–13 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg, uppvispat
vallmofrön, blå eller vita

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer.  Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Pensla bröden med ägg.

4. Strö över vallmofrön.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Pensla bullarna med ägg. Strö över vallmofrön. 4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på plåten.

3. Pensla bröden med ägg.

4. Strö över vallmofrön.

4. Strö över vallmofrön.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på plåten.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på plåten.

tresortersbrod12

LOADING..