Bloggar Lindas Bakskola Lindas småkakor Okategoriserade

Gaffelkakor

73 röster

gaffelkakor7

Gaffelkakor blir roligt randiga med hjälp av en gaffel – därav namnet. En av de absolut enklaste kakorna man kan baka. Arbetstiden är bara 10 minuter sedan sköter de sig själv i ugnen. Läckra klassiker som är bra att ha i kakburken när man ska bjuda på fika.

Tips! Byt gärna ut 1 dl vetemjöl mot 1–1 1/2 dl havregryn. Tillsätt lite i taget och baka ihop till en lagom fast deg. Den får inte blir för torr och smulig eller för lös.

Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Gaffelkakor

30 st

1 dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl 
2 tsk vaniljsocker
200 g smör, rumsvarmt 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och vaniljsocker i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.

2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar.

3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.

4. Tryck till kakorna med en gaffel.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och vaniljsocker i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och vaniljsocker i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Tryck till kakorna med en gaffel.
4. Tryck till kakorna med en gaffel.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

gaffelkakor6

gaffelkakor8

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Snabba plättbröd

Snabba stekpannebröd som är perfekt att baka på helgen när man vill ha nybakat bröd till frukost. De behöver inte jäsa.

0

Focaccia

Italienskt matigt bröd som kan smaksättas helt efter egen smak! Lätt att baka och jäser bara en gång på plåten, men kan även kalljäsa i kylen.

0

Müslifilmjölkslimpa

En mycket lättbakad filmjölkslimpa med müsli som inte behöver jäsa! Degen tar bara 5 minuter att röra ihop + gräddning!

0

Chokladfudge brownies

Galet goda, lyxiga chokladfudge brownies! En perfekt dessert med en klick vispgrädde!

0

Mug cake

Kladdkaka i kopp! På 1 minut gör man världens enklaste, godaste dessert!

0

Mangokladdkaka

Mango på kladdkakan är ljuvlig gott och läckert! En toppendessert som serveras med vispgrädde eller glass.

0

Morotsmuffins

Supersaftiga, smakrika morotsmuffins!

0

Silviakaka

Silviakaka – favoritkaka med glasyr & kokos som garanterat kommer gå åt som smör i solsken!!

0

Pärlsockerkakor

Spröda mördegskakor med kanel och pärlsocker!

0

Mjölkchokladgrottor

Spröda, härliga mördegskakor med en chokladbit på toppen. Riktigt läckra godiskakor!

0