Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Lindas små bröd Okategoriserade

Klippta morotsfrallor

4 röster

klipptamorotsfrallor5

Klippta morotsfrallor. Klipp degen i bitar med en sax – du slipper kladdiga händer plus att bröden blir vackert formade. Enkelt, smidigt och smart!

Tips! Gör pannkakor med havregryn istället för vetemjöl – klicka till receptet här!

Klippta morotsfrallor

Ca 24 st

50 g jäst
5 dl mjölk, fingervarm
3 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
2 msk rapsolja
1 morot, fint riven (normalstor)
3 dl grahamsmjöl
15–16 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, rapsolja, rivna morötter och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjöl, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Rulla degen i mjöl och klipp den i bitar, ca 24 st.

3. Lägg degbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på ett galler.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjöl och vatten och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, rapsolja, rivna morötter och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjöl, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, rapsolja, rivna morötter och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjöl, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Rulla degen i mjöl och klipp den i bitar, ca 24 st.
2. Rulla degen i mjöl och klipp den i bitar, ca 24 st.
3. Lägg degbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Lägg degbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på ett galler.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på ett galler.

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Enkelt bondbröd

Rustikt bondbröd som alla lyckas med. Superenkelt att baka!

0

Saftiga chokladmuffins

Oerhört saftiga, fluffiga och goda chokladmuffins!

0

Dumlemuffins

Supersaftiga chokladmuffins fyllda med Dumlekola! Galet goda!

0

Nyttig fruktshake

Mättande, frisk och fräsch fruktsmoothie.

0

Veganska kikärtsmaränger

Spröda, läckra maränger helt utan ägg.

0

Kanelbullar

Oerhört saftiga, luftiga och goda kanelbullar. Steg-för-stegbilder visar hur man gör.

0

Dumlekakor

Drömgoda Dumlekakor fyllda med Dumlekolor!

0

Smartiescookies

Superläckra, spröda Smartiescookies!

0

Surdegsgrund

Så gör du surdegsgrund – recept och tips!

0