Dumlekakor

Drömgoda Dumlekakor fyllda med Dumlekolor!

dumlekakor11
 
dumlekakor9

Dumlekakor – spröda småkakor fyllda med Dumlekola! Så galet läckra och goda! Riktiga goda favoriter som är perfekta på barnkalas!

Dumlekakor

Ca 24 st

1 dl strösocker (eller ½ dl farinsocker + ½ dl strösocker)
½ krm salt
½ tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl
½ dl ljus sirap
100 g smör, rumsvarmt
1 ägg

Fyllning
ca 24 Dumlekolor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda farinsocker, strösocker, salt, bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt sirap, smör och ägg. Blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i ca 24 bitar. Rulla dem till bollar.

3. Tryck ner den Dumlekola i varje boll. Nyp ihop botten. Hela Dumlekolan ska vara täckt med deg.

4. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper (ca 9 på varje).

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 18–20 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda farinsocker, strösocker, salt, bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt sirap, smör och ägg. Blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda farinsocker, strösocker, salt, bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt sirap, smör och ägg. Blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

dumlekakor2

2. Dela degen i ca 24 bitar. Rulla dem till bollar.

2. Dela degen i ca 24 bitar. Rulla dem till bollar.

3. Tryck ner den Dumlekola i varje boll. Nyp ihop botten. Hela Dumlekolan ska vara täckt med deg.

3. Tryck ner den Dumlekola i varje boll. Nyp ihop botten. Hela Dumlekolan ska vara täckt med deg.

4. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper (ca 9 på varje).

4. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper (ca 9 på varje).

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 18–20 min. Låt dem svalna på plåten.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 18–20 min. Låt dem svalna på plåten.

dumlekakor6
 
dumlekakor7
 
dumlekakor10
 
dumlekakor12
 
dumlekakor8

LOADING..