Bloggar Lindas Bakskola Lindas limpor Lindas matbröd Okategoriserade

Lättbakade limpor

lättbakadelimpor1 lättbakadelimpor3

MYCKET LÄTTBAKADE LIMPOR Med bara 5 ingredienser gör man dessa härliga limpor som är knapriga på ytan med ett saftigt innanmäte. Busenkla att göra!

Kalljäsning! Degen kan kalljäsa i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar! Gör så här: Skippa jäsningen i bunken. Baka ut limporna till tre längder och lägg dem på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta i kylen över natten

Lättbakade limpor

3 st

50 g jäst
8 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
2 msk rapsolja
15–17 dl vetemjöl eller rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Spola upp 15 cm varmt vatten i diskhon och ställ ner degbunken för att jäsa (den jäser snabbare i det varma vattnet) i ca 30 min. Lägg en tallrik ovanpå bunken som lock.

2. Dela degen i 3 lika stora delar.

3. Forma degbitarna till längder (lika långa som kortsidan på din ugnsplåt). Rulla dem i lite vetemjöl och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt limporna jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda limporna mitt i ugnen i 20–25 min. Låt dem svalna på ett galler.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Spola upp 15 cm varmt vatten i diskhon och ställ ner degbunken för att jäsa (den jäser snabbare i det varma vattnet) i ca 30 min. Lägg en tallrik ovanpå bunken som lock.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Spola upp 15 cm varmt vatten i diskhon och ställ ner degbunken för att jäsa (den jäser snabbare i det varma vattnet) i ca 30 min. Lägg en tallrik ovanpå bunken som lock.
2. Dela degen i 3 lika stora delar.
2. Dela degen i 3 lika stora delar.
3. Forma degbitarna till längder (lika långa som kortsidan på din ugnsplåt). Rulla dem i lite vetemjöl och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt limporna jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Forma degbitarna till längder (lika långa som kortsidan på din ugnsplåt). Rulla dem i lite vetemjöl och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt limporna jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda limporna mitt i ugnen i 20–25 min. Låt dem svalna på ett galler.
4. Grädda limporna mitt i ugnen i 20–25 min. Låt dem svalna på ett galler.

lättbakadelimpor2

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Nyttig jordgubbssmoothie

Nyttig, frisk, fräsch och mättande jordgubbssmoothie. Går blixtsnabbt att göra!

0

Nyttig Mangoglass med 2 ingredienser

På bara några minuter gör man denna ljuvligt goda, nyttiga glass!

0

Kalljästa frukostfrallor

Mjuka, supergoda frukostfrallor! Ett mycket bra grundrecept!

0

Dumlekakor

Hannah & Wilmas knapriga Dumlekakor fyllda med krämig Dumlekola! Ljuvligt goda!

0

Semmelmuffins

Magisk goda semmelmuffins som är en värdig ersättare till de klassiska semlorna. Och de går mycket snabbare att baka!

0

Nyttig äppelkladdkaka i mikron

Nyttig äppelkladdkaka helt utan mjöl eller smör. Innehåller banan, ägg, rivet äpple & kanel. Supergod!

0

Mangohallon smoothie

Exotisk, frisk fräsch och nyttig smoothie med mango, banan & hallon. Supergod!

0

Nyttig mangosmoothie

Len, fräsch smoothie med mango och banan. Supergod och mättande!

0

Muffins med chokladgömma

Superläckra, saftiga muffins fyllda med härlig choklad.

0

Muffins

Oerhört saftiga, goda muffins! Mycket bra, klassiskt recept!

0