Bloggar Lindas Bakskola Lindas småkakor

Sockerkringlor

17 röster

sockerkringlor13 sockerkringlor16

SUPERLÄCKRA, KLASSISKA MÖRDEGSKAKOR I FORM AV KRINGLOR Oerhört spröda sockerkringlor med knastrigt pärlsocker på toppen. Så himla goda! De här kakorna är personliga favoriter som både är roliga att baka och gudomligt goda! Den lilla saltmängden i degen är en riktig smakhöjare! De är perfekta att baka tillsammans med barnen. De tycker det är jättekul att forma och strö på sockret. Och inte minst äta de färdiggräddade godingarna! 🙂

Baka spröda, supergoda hallongrottor! Klicka här för recept!
Baka spröda, supergoda hallongrottor! Klicka här för recept!

Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Sockerkringlor

Ca 20 st

Grundrecept
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl 
½ krm salt 
200 g smör, rumsvarmt 

Garnering
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.

2. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Rulla dem till längder, ca 20 cm.

3. Forma längderna till kringor (se bilden).

4. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Strö pärlsocker över kringlorna. Tryck till sockret med fingrarna försiktigt så det fastar.

6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.
2. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Rulla dem till längder, ca 20 cm.
2. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Rulla dem till längder, ca 20 cm.
3. Forma längderna till kringor (se bilden).
3. Forma längderna till kringor (se bilden).
4. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Strö pärlsocker över kringlorna. Tryck till sockret med fingrarna försiktigt så det fastar.
5. Strö pärlsocker över kringlorna. Tryck till sockret med fingrarna försiktigt så det fastar.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på plåten.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på plåten.

sockerkringlor7 sockerkringlor5 sockerkringlor17 sockerkringlor15 sockerkringlor14 sockerkringlor12 sockerkringlor11 sockerkringlor10

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hästskor

Lättgjorda, populära och spröda småkakor som görs på 5 ingredienser som man oftast har hemma!

0

Mördegskringlor

Kakdegen innehåller bara 4 ingredienser och de färdiggräddade kakorna blir oerhört spröda & goda!

0

Florsockerkringlor

Spröda, läckra kringlor gjorda av god mördeg!

0

Äppelkladdkaka

En fantastiskt god kladdkaka med rivna äpplen i smeten som gör den oerhört saftig och god.

0

Bokmässan

Kom och hälsa på mig på bokmässan i Göteborg söndag 25 september 2016!

0

Daim fudge brownies

Fantastiskt goda, segmjuka brownies med krämig chokladtryffel & knaprig Daim på toppen.

0

Lindas lakritskola

Drömgoda kolor med fantastiskt lakritssmak!

0

Snabba stekpannebröd

Härliga stekpannebröd som inte behöver jäsa. Klara på några minuter!

0

Klassiska kanelbullar

Klassiska kanelbullar är bland det godaste som finns! Man behöver alltid ha en påse bullar i frysen för att ta fram när man blir sugen eller när man får oväntat besök. Frys in de bullar som inte äts direkt när så håller de sig saftiga längre. Klassiska kanelbullar 30–40 bullar (beroende på storlek) 50 g jäst 6 …

0

Bananpannkakor med 2 ingredienser

Nyttiga, mättande pannkakor som innehåller mosad banan & ägg. Mums vad goda de är!

0