Snabba stekpannebröd

Härliga stekpannebröd som inte behöver jäsa. Klara på några minuter!

Skärmavbild 2016-07-30 kl. 22.08.26

Här hittar du fler enkla, goda brödrecept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Snabba stekpannebröd

Ca 8 st

50 smör, rumsvarmt
5 dl vetemjöl eller rågsikt
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl filmjölk eller mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken (eller mjölken) och blanda ihop allt till en deg.

2. Dela degen i ca 8 bitar.

3. Kavla eller platta degbitarna till rundlar, ca ¾ cm tjocka.

4. Värm upp en stekpanna i gjutjärn på medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpannan (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 2 min per sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.

1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken (eller mjölken) och blanda ihop allt till en deg.

1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken (eller mjölken) och blanda ihop allt till en deg.

2. Dela degen i ca 8 bitar.

2. Dela degen i ca 8 bitar.

3. Kavla eller platta degbitarna till rundlar, ca ¾ cm tjocka.

3. Kavla eller platta degbitarna till rundlar, ca ¾ cm tjocka.

4. Värm upp en stekpanna i gjutjärn på medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpannan (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 2 min per sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.

4. Värm upp en stekpanna i gjutjärn på medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpannan (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 2 min per sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.

 

LOADING..