Vit After Eightkladdkaka

Galet god, läcker kladdkaka med After Eight på toppen!

after-eightkladdkaka10
after-eightkladdkaka7

LYXIG DESSERT En ljus, läcker kladdkaka med After Eight på toppen! Lyxig kaka som passar som dessert eller tårta på kalaset. Servera den gärna med en klick vispgrädde eller glass. Men det är lika gott att äta den som den är, till en kopp te eller kaffe på fikarasten.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Baka superläckra mjölkchokladbrownies – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Vit After Eightkladdkaka

10–12 bitar

2 ägg 
2 dl strösocker
125 g smör, smält
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
1 ¾ dl vetemjöl

Garnering
12–14 plattor After Eight 

GÖR SÅ HÄR

1. Testa att lägga ut After Eight plattorna i en form så du ser hur mönstret blir. (Det går bra att använda en rund form också, 22–23 cm i diameter, men du får man skära till chokladbitarna).

2. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker lite lätt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

3. Bred ut smeten i en form, ca 35 x 10 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper. Eller i en rund form, 22–23 cm i diameter.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–28 min. Låt den svalna något.

5. Lägg ut After Eight-plattorna tätt intill varandra medan kakan fortfarande är ljummen. Ställ kakan i kylen i ca 1 tim. Skär kakan i rutor och pudra över florsocker före servering.

1. Testa att lägga ut After Eight plattorna i en form så du ser hur mönstret blir. (Det går bra att använda en rund form också, 22–23 cm i diameter, men du får man skära till chokladbitarna).

1. Testa att lägga ut After Eight plattorna i en form så du ser hur mönstret blir. (Det går bra att använda en rund form också, 22–23 cm i diameter, men du får man skära till chokladbitarna).

2. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker lite lätt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

2. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker lite lätt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

3. Bred ut smeten i en form, ca 35 x 10 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper. Eller i en rund form, 22–23 cm i diameter.

3. Bred ut smeten i en form, ca 35 x 10 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper. Eller i en rund form, 22–23 cm i diameter.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–28 min. Låt den svalna något.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–28 min. Låt den svalna något.

5. Lägg ut After Eight-plattorna tätt intill varandra medan kakan fortfarande är ljummen. Ställ kakan i kylen i ca 1 tim. Skär kakan i rutor och pudra över florsocker före servering.

5. Lägg ut After Eight-plattorna tätt intill varandra medan kakan fortfarande är ljummen. Ställ kakan i kylen i ca 1 tim. Skär kakan i rutor och pudra över florsocker före servering.

after-eightkladdkaka7
after-eightkladdkaka11
after-eightkladdkaka9
after-eightkladdkaka6
after-eightkladdkaka8

LOADING..