Bloggar Lindas Bakskola Lindas mat Lindas pizza Okategoriserade

Snabb pizza

snabbpizza3 snabbpizza2

LÄTTGJORD PIZZA En ljuvligt god pizza med en bakpulverbottnen som inte behöver jäsa. Den är gudomligt god och en favorit hos hela min familj! Den går snabbt att slänga ihop och fyllningen på pizzan kan varieras precis som man vill. Lika god vardag som helg!

Baka klassiska pizzabullar – klicka här för recept!

Baka klassiska pizzabullar – klicka här för recept!

Superläcker inbakad Calzone! Klicka här för recept!

Superläcker inbakad Calzone! Klicka här för recept!

Här hittar du fler läckra, enkla och goda recept p fler piroger och pizzor!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Snabb bakpulverpizza

2 st

Tips! Gör en stor pizza av hela degen. Tänk på att gräddningstiden då blir lite längre.

5 dl vetemjöl
¾ tsk salt
2 tsk bakpulver
½ dl rapsolja
2 ½ dl mjölk 

Fyllning
ca 1 dl tomatsås
150 g skinka, strimlad
200 g ost, riven
oregano 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en kladdig deg. (Ska inte knådas för då blir pizzabottnen seg).

2. Dela degen i två bitar. Platt ut dem till rundlar, ½–1 cm tunna, med mjölade händer på en plåt med bakplåtspapper.

3. Bred ut tomatsås på bottnarna. Strö över skinka, ost och oregano (eller annan valfri fyllning).

4. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 12–14 min. Tänk på att värmen i olika ugnar kan variera så håll koll på gräddningen mot slutet.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en kladdig deg. (Ska inte knådas för då blir pizzabottnen seg).
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en kladdig deg. (Ska inte knådas för då blir pizzabottnen seg).
2. Dela degen i två bitar. Platt ut dem till rundlar, ½–1 cm tunna, med mjölade händer på en plåt med bakplåtspapper.
2. Dela degen i två bitar. Platt ut dem till rundlar, ½–1 cm tunna, med mjölade händer på en plåt med bakplåtspapper.
3. Bred ut tomatsås på bottnarna. Strö över skinka, ost och oregano (eller annan valfri fyllning).
3. Bred ut tomatsås på bottnarna. Strö över skinka, ost och oregano (eller annan valfri fyllning).
4. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 12–14 min. Tänk på att värmen i olika ugnar kan variera så håll koll på gräddningen mot slutet.
4. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 12–14 min. Tänk på att värmen i olika ugnar kan variera så håll koll på gräddningen mot slutet.

snabbpizza4 snabbpizza1

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Sockerfri äppelkanelglass

NYTTIGT Krämig, härlig fruktglass som är gudomligt god!

0

Nyttig äppelglass

Gör en krämig, mättande & ljuvligt god fruktglass av frysta äpplen, banan och lite mjölk. Sååå gott!

0

Enkla rågsiktsrutor

Rustikt bröd som är himmelskt gott och kräver en liten arbetsinsats.

0

Lindas matbröd

Lindas matbröd med steg-för-stegbilder till recepten!

0

Bananglass med 2 ingredienser

Nyttig, sockerfri glass gjord av banan & kakao!

0

Kalljästa morotsfrallor

Låt degen jäsa i kylen över natten & grädda direkt när du vaknar!

0

Crunchig smuläppelpaj

Sötmandlarna gör den smuliga pajen ännu godare och crunchig!

0

Lindas smuläppelpaj

En perfekt kombinationen av sött, lite salt och smulor. Den godaste äppelsmulpajen man kan tänka sig!

0

Lindas bake-off frallor

Smart knep – frys in degfrallorna och grädda när du vill ha nybakat!

0

Pudrade smuldegskakor

Gör superläckra, knapriga kakor av smuldeg!

0

Smuldegskakor

Gör småkakor av samma deg som en smulpaj – ljuvligt goda!

0