Ost & skinkpaj

Ett oerhört frasigt & gott pajskal med en härlig ost- & skinkfyllning!

ostskinkpaj2

En ost- & skinkpaj passar vid alla tillfällen. Både till lunch, middag, buffé, kalas och fest. Eller som pickmat. Använd kokt eller rökt skinka och en ostsort du gillar. Vill du göra pajen vegetarisk kan du utesluta skinkan och tillsätta t ex broccoli, quorn, bönor eller annat du gillar.

Tips! Tillsätt räkor, lök, svamp, fetaost eller cocktailtomater i fyllningen. Krydda med örter, färska eller torkade.

Tips! Byt ut mjölken i fyllningen mot vispgrädde om du vill att fyllningen ska bli extra krämig, festlig & härlig.

Tips! Om du vill ha mindre fett i pajdegen kan du göra den med 3 dl vetemjöl, 1/2 dl vatten och 75 g smör. Pajskalet blir inte lika frasig, men mycket gott på ett annat sätt.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Baka supergoda ost- & skinkpiroger! Klicka här för recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Ost & skinkpaj

Ca 12 bitar

Pajdeg
3 dl vetemjöl
½ krm salt
150 g smör, rumsvarmt

Fyllning
3 ägg
2 ½ dl mjölk
200 g ost (4–5 dl)
100 g skinka, strimlad eller skuren i småbitar

salt
svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienserna river till en deg.

2. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter, (även upp på kanterna). Nagga degen i botten med en gaffel och ställ den i kylen i ca 30 min.

3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min.

4. Fyllning: Vispa upp äggen lite halvfluffiga och blanda dem med mjölken. Tillsätt lite salt och svartpeppar.

5. Strö skinkan och osten jämnt över pajbottnen.

6. Häll ägg- & mjölkblandningen jämnt över osten.

7. Grädda pajen tills den stelnar, ca 35 min.

1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienserna river till en deg.

1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienserna river till en deg.

2. Tryck ut degen i en pajform, 24–25 cm i diameter (även på kanterna). Nagga degen i botten med en gaffel och ställ den i kylen i ca 30 min.
3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min.

3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min.

4. Fyllning: Vispa upp äggen lite halvfluffiga och blanda dem vispgrädden. Tillsätt lite salt och svartpeppar.

4. Fyllning: Vispa upp äggen lite halvfluffiga och blanda dem mjölken. Tillsätt lite salt och svartpeppar.

5. Strö osten över pajbottnen.
6. Häll ägg- & gräddblandningen jämnt över osten.

6. Häll ägg- & mjölkblandningen jämnt över osten.

7. Grädda pajen tills den stelnar, ca 35 min.

7. Grädda pajen tills den stelnar, ca 35 min.

ostskinkpaj1
ostskinkpaj2

LOADING..