Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Okategoriserade

Sockerbullar fyllda med vaniljkräm

sockerbullar12 sockerbullar14

ÄLSKADE VANILJBULLAR Bullarnas rolls royce som är fyllda med ljuvlig vaniljkräm. Strösockret på ytan knastrar härligt mellan tänderna. Ägget i degen och mycket smör gör att bullarna blir extremt saftiga och goda. Och som pricken över i är de fyllda med vaniljkräm – sååå himla gott!

Fantastiska solskensbullar med pärlsocker – klicka här för recept!
Fantastiska solskensbullar med pärlsocker – klicka här för recept!
Tjocka, luftiga, goda krabbelurer – klicka här för recept!
Tjocka, luftiga, goda krabbelurer med jordgubbsmos – klicka här för recept!

 

Sockerbullar fyllda med vaniljkräm

Ca 30 st

50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
2 ägg
200 g smör, rumsvarmt
12–14 dl vetemjöl

Fyllning
ca 2 dl marsankräm/vaniljkräm (blanda enligt förpackningen) 

Pensling
1 ägg, uppvispat

Garnering
2–3 msk smör, smält
strösocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.

2. Blanda färdig marsankräm/vaniljkräm enligt förpackningen, ca 2 dl går det åt. Låt den stå och tjockna i kylen.

3. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.

4. Platta ut bullarna, kupa handen och lägg rundeln i handen. Lägg en klick vaniljkräm i mitten. Nyp ihop bullen ordentligt utan att krämen rinner ut.

5. Lägg bullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min.

7. Pensla bullarna med smält smör medan de fortfarande är ljumna. Doppa dem i strösocker och låt dem kallna. De bullar som inte ska ätas direkt kan frysas in och garneras med socker senare.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.
2. Blanda färdig marsankräm/vaniljkräm enligt förpackningen, ca 2 dl går det åt. Låt den stå och tjockna i kylen.
2. Blanda färdig marsankräm/vaniljkräm enligt förpackningen, ca 2 dl går det åt. Låt den stå och tjockna i kylen.
3. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.
3. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.
4. Platta ut bullarna, kupa handen och lägg rundeln i handen. Lägg en klick vaniljkräm i mitten. Nyp ihop bullen ordentligt utan att krämen rinner ut.
4. Platta ut bullarna, kupa handen och lägg rundeln i handen. Lägg en klick vaniljkräm i mitten. Nyp ihop bullen ordentligt utan att krämen rinner ut.
5. Lägg bullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
5. Lägg bullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min.
6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min.

sockerbullar7

7. Pensla bullarna med smält smör medan de fortfarande är ljumna. Doppa dem i strösocker och låt dem kallna. De bullar som inte ska ätas direkt kan frysas in och garneras med socker senare.
7. Pensla bullarna med smält smör medan de fortfarande är ljumna. Doppa dem i strösocker och låt dem kallna. De bullar som inte ska ätas direkt kan frysas in och garneras med socker senare.

sockerbullar9 sockerbullar10 sockerbullar11 sockerbullar13 sockerbullarutvald

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hönökakor frallor

Ett populärt köpebröd från Pågens som du enkelt bakar själv – mycket godare & billigare.

0

Randig rågsiktslimpa

Rustik, saftig, lättgjord limpa som har en rykande åtgång.

0

Sockerfri nyttig hallonmilkshake

Svalkande, nyttig, mättande & ljuvligt god!

0

Sockerfri nyttig jordgubbsmilkshake

Sommarens svalkande favorit! Läcker, hälsosam frukt- & mjölkdrink som inte Innehåller något tillsatt socker.

0

Nutellabrownies

Drömgoda, lätt kladdiga Nutellarutor som är helt fantastiska!

0

Mjölkchokladglass

Lättgjord, krämig glass med hackad mjölkchoklad – så galet god!

0

Schweizernötglass

Drömgod, snabbgjord & krämig glass med hackad schweizernötchoklad! Fantastiskt god!

0

Daimglass

Den knapriga Daimen i den krämiga glassen är en gudomligt god kombination. En perfekt dessert!

0

Krabbelurer med hallon

Krabbelurer, pösplättar, skrabbelucker, kaffeplättar eller snoobelurer som de också kallas smakar allra bäst nygräddade! Servera dem gärna med mosade bär, lättvispad grädde eller sylt.

0

Amerikanska pannkakor

Tjocka, luftiga och suveränt goda plättar som är goda till frukost, lunch eller mellis!

0

Krabbelurer med jordgubbsmos

Krabbelurer är som en blandning mellan plättar och muffins. Servera dem gärna med bär och vispgrädde.

0