Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Saftig sockerkaka

sockerkaka6 sockerkaka8

ÄLSKADE SOCKERKAKA En riktigt saftig sockerkaka är gudomligt gott och bakas alldeles för sällan. Jag älskar sockerkaka och det här receptet är superbra och ger en oerhört saftig, god kaka!

Tips!
Vispa inte en sockerkakssmet för länge för då blir glutentrådarna starka och kakan seg och stabbig. Rör snabbt bara ihop smeten så den blir slät.

Smaksättningsförslag
– Byt ut 1/2 dl vetemjöl mot kakao.
– Tillsätt ca 75 g hackad choklad (valfri sort).
– Bröa formen med kokos istället för ströbröd.
– Rivet skal av 1 citron.

Saftig sockerkaka

Ca 12 bitar

3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält (avsvalnat)
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl

Garnering
florsocker (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölken och smöret. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. Pudra över florsocker före servering.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölken och smöret. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölken och smöret. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.

sockerkaka4 sockerkaka5 sockerkaka7

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Chokladmuffins med florsocker

Lite florsocker på toppen gör de saftiga muffinsarna ännu godare och läckrare!

0

Chokladmuffins

Saftiga, läckra chokladmuffins! Lätta att baka!

0

Prinsessbollar

Vita chokladbollar – en ljus superläcker, god variant av havrebollar fyllda med vit choklad istället för kakao. Riktiga 10-poängare!

0

Kesobröd utan mjöl

Oerhört mjukt gott bröd fyllt med nyttiga frön, ägg och Keso. Innehåller inte en gnutta mjöl och går bra att frysa in!

0

Chokladbollar

Superläckra, riktiga chokladbollar som är mycket omtyckta på bloggen!

0

Mjölkchokladbollar

Smeten innehåller en 200-grams mjölkchokladkaka som gör bollarna gudomligt goda!

0

Chokaldfudge med saltlakrits

Chokladfudge med krossad Turkisk peppar – ljuvligt gott!

0

Saftig rabarberkaka

Syrlig rabarber + en mjuk, saftig och helt underbart god botten! Passar både som dessert eller som fikabröd till kaffet.

0

Rabarberkaka med kardemumma

Härlig saftig, mjuk och lite seg i kanterna – superläcker lättbakat rabarberkaka!

0

Knäckig rabarbersmulpaj

Lättbakad, lyxig paj som är ljuvligt knäckig på ytan.

0

Rabarber- och jordgubbssmulpaj

Smulpaj med rabarber och jordgubbar är en ljuvlig kombination! Den syrliga, lite sura rabarbern passar perfekt med jordgubbarna.

0