Krämbullar

Extra saftiga vetebullar fyllda med krämig, härlig vaniljkräm!

Tips! Här har jag valt ut fina saker jag gillar! Klicka på bilderna för mer info.

krämbullar20
krämbullar13
krämbullar10

Extra saftiga vetebullar fyllda med krämig härlig, vaniljkräm! Godare än så här blir det knappast! Riktiga favoritbullar som har en rykande åtgång. Äggen i degen gör bullarna oerhört fluffiga och mjuka.

vitahavrebollar2
Nyttig mikrokladdkaka på 2 min! Supergod! Klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Krämbullar

Ca 30 st

50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
2 ägg
200 g smör, rumsvarmt
12–14 dl vetemjöl

Fyllning
ca 2 dl marsankräm (blandad enligt förpackningen)

Garnering
1 ägg, uppvispat
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.

3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.

4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig.

5. Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem kallna på ett galler.

8. Pudra florsocker över bullarna före servering. (Strunta i florsockret om bullarna ska frysas in).

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.

3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.

3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.

4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig.

4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig.

5. Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).

6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem kallna på ett galler.

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem kallna på ett galler.

8. Pudra florsocker över bullarna före servering. (Strunta i florsockret om bullarna ska frysas in).

8. Pudra florsocker över bullarna före servering. (Strunta i florsockret om bullarna ska frysas in).

krämbullar21
krämbullar11
krämbullar12
krämbullar19
krämbullar17
krämbullar18
krämbullar9

8. Pudra florsocker över bullarna före servering. (Strunta i florsockret om bullarna ska frysas in).

8. Pudra florsocker över bullarna före servering. (Strunta i florsockret om bullarna ska frysas in).

 

LOADING..